Cabaret

Cabaret is een vak wat amusement biedt aan alle kijkers. Er zijn veel verschillende soorten vormen van cabarets zo heb je bijvoorbeeld zang, dans, poëzie, theater en komedie. Je kunt een voorstelling van cabaret bijwonen in een theater.

Soorten cabaret.

Studentikoze barkrukkencabaret: Dit is een vorm van cabaret waarbij het decor eruitziet alsof je in de bar bent. Dit geeft een unieke sfeer en zorgt voor een betere voorstelling.

Het literaire cabaret: Bij deze vorm van cabaret is het decor bijna niet aangekleed en is het echt puur de humor die ervoor moet zorgen dat je een leuke avond hebt.

Chaoscabaret: Dit is een combinatie cabaret met een verhaallijn en veel visuele aspecten.

Themacabaret: De naam spreekt voor zich, hierbij kiest de cabaretier een thema en houdt hier zijn voorstelling over.

Fysieke cabaret: Dit is misschien een aparte voor van cabaret maar zeker niet de minst leuke hierbij gebruiken de cabaretiers namelijk hun lichaam.

Typetjescabaret: Dit is een van de meest voorkomende cabaretvormen. De cabaretiers spelen een typetje na en hierop is de voorstelling gebaseerd.

Stand-upcomedy: Dit is een vorm van cabaret waarbij de grappen heel direct overkomen. Dit zorgt ervoor dat het heel direct en grappig kan zijn in plaats van een hele show die eromheen gebouwd is.

Top 5 beste cabaretiers van Nederland:

Ronald Goedemondt: Ronald Goedemondt is op 22-jarige leeftijd begonnen aan zijn carrière als cabaretiers. Als snel is Ronald Goedemondt het laddertje naar boven geklommen en won zelfs de prijs Neerlands Hoop. Tegenwoordig kan je Ronald Goedemondt zien op televisie. Als je van lachen houdt is Ronald Goedemondt een hele leuke cabaretier om naar te kijken.

Jochem Myjer: Iedereen kent hem wel als de echte grappenmaker. Toen Jochem Myjer op zijn 20ste het Gronings studenten cabaretfestival won wist Jochem Myjer dat het cabaret echt iets was voor hem. Op het podium is Jochem Myjer een echte stuiterbal dit komt omdat Jochem Myjer ADHD heeft. Jochem Myjer is een geliefd persoon en heeft al meerdere televisieprogramma’s gemaakt.

Guido Weijers: Guide Weijers heeft in het jaar 2000 de prijs op het Camerettenfestival gewonnen. Toen die deze prijs gewonnen had trok hij volle zalen telkens als hij optrad. Een van zijn beste voorstellingen heeft hij ruim 350 keer gespeeld dit was de Oxymoron. Guido Weijers heeft ook de Oudjaarsconference gepresenteerd, tijdens de eerste show trok het meer dan 1.700.000 kijkers en tegenwoordig kijken ruim 1.900.000 mensen naar de Oudjaarsconference van Guido Weijers.

Najib Amhali: Ook wel de Nederlandse Marokkaan trekt al vele jaren volle zalen. Tijdens het cabaretfestival in 1998 heeft hij twee prijzen gewonnen de juryprijs en de publieksprijs. Najib Amhali heeft ook een televisieprogramma gepresenteerd genaamd Najib loopt warm.

Hans Teeuwen: Sinds 1994 is Hans Teeuwen niet meer weg te denken uit de cabaret wereld. Hij werd vooral bekend door zijn grove taal en gekke gedrag. Dit maakte Hans Teeuwen een echte grappenmeester. Overigens heeft Hans Teeuwen een kleine stop gemaakt in 2005 om zich meer te focussen op het maken van films, sinds 2011 is Hans Teeuwen weer terug te zien in alle Nederlandse theaters.

Vergelijkbare artikelen

Informatieartikel

4 jaar geleden 0

Thaise groente

7 jaar geleden 0

Giganotosaurus

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.