The Last of Us

Wat is het?

The Last of Us is een third-person survival horror game die Playstation exclusive is, en is gemaakt door Naughty Dog, die ook bekend staat voor de Uncharted franchise, heeft het spel ontwikkeld. Het spel is vooral gemaakt door middel van motion capture, waardoor de graphics er levens echt uit komen te zien en dat maakt de speel ervaring zoveel beter. Ook is de wereld om je heen een prachtige omgeving en kan je af en toe even stil staan om de omgeving te bewonderen.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptic Amerika en volgt Joel en Ellie met hun avontuur door deze wereld, ze ondergaan van alles en krijgen op hun reis ook behoorlijk wat dingen op zich af en krijgen ook wat te verduren. Het doel van hun reis is om een mogelijke cure te vinden tegen het virus dat er voor zorgt dat mensen in een infected veranderd. Tijdens deze reis komen ze verschillende dingen tegen, van groepen infected of een groep bandits die achter je aan zit, of gewoon het leger zelf het komt allemaal naar voren in het spel. Het verhaal volgt een goeie lijn en er zitten toch nog dingen in die je niet zou verwachten dat ze zouden gebeuren, het verhaal blijft dus goed en je blijft spelen omdat je wilt weten hoe het verder gaat aflopen. De manier waarop je in het verhaal word betrokken is speciale manier, je merkt in het begin vooral dat ze niet veel om elkaar geven en het maar een klusje is voor beide, maar naarmate je verder in het spel bent en er gebeurtenissen ervoor zorgen dat ze dichter bij elkaar komen en meer om elkaar gaan geven. Hoe het verhaal over word gebracht is zo uniek dat het hele spel gewoon voelt als een goeie film, een film waarna je zegt die wil ik nog een keer zien, in dit geval nog een keer spelen.

Multiplayer

Helaas is er geen mogelijkheid om het verhaal met zijn tweeën te spelen, maar er is wel een multiplayer optie het is alleen wel een soort deathmatch en niet echt veel bijzonders. Ondanks dat het niet veel bijzonders is, is het toch nog best leuk om af en toe te spelen. Het heeft een vrij klein assortiment qua wapens maar het heeft ook niet echt de voorkeur gegeven aan de multiplayer, en dat is zeker te merken want als je de singleplayer en multiplayer vergelijkt met elkaar dan wint de singleplayer met mijlen.

Mijn mening

Naar mijn menig is dit een van de best story driven game die tot nu toe is gemaakt, het spel start wat langzaam en voordat je het door hebt word je mee gesleurd in het verhaal en zorgt voor zoveel meer plezier. De gameplay voelt leuk en afwisselend aan en geeft een passend gevoel voor de game, van rond sluipen tot jezelf met volle kracht er door heen walsen, het kan allemaal. Sommige delen zijn er wel makkelijker of moeilijker door maar het is op elke manier te spelen. Grafisch ziet het spel er ook goed uit en het maakt het ook zoveel beter en geeft je momenten waar je bij stil kan staan hoever we al zijn gekomen met het maken van virtuele omgevingen en dat is zeker te merken. Er zijn een paar kleine dingetjes die niet helemaal optimaal zijn zoals soms wat “domme” AI’s maar dat is met elk spel zo dus kan je niet echt als een min punt meer opvatten. Zou ik het spel aanraden? Zeker weten van wel! Het spel is zo goed dat je er zeker geen spijt van zal krijgen, en dat kan je garanderen.

Pros:

– Goed verhaal

– Mooie graphics

– Leuke gameplay

– Afwisselende fases

– 10 uur aan gameplay

Cons:

– Multiplayer niet echt relevant

– Duurt even om aan de besturing te wennen

Cijfer: 9.5/10

Vergelijkbare artikelen

Pretparken

6 jaar geleden 0

Doedicurus

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.