Star Citizen

Een Star Citizen Review voor personen die geïnteresseerd zijn in Star Citizen.

Wat is Star Citizen?

Star Citizen is een Massive Multiplayer Online Sci-Fi Role Playing Game ontwikkeld door Cloud Imperium Games. Star Citizen is een space-simulation waarin het universum de speelruimte is. Je kan planeten ontdekken, space-stations bezoeken en nog veel meer. Je kan een profession kiezen wat jij denk wat je het liefst doet. Alienmineralen verkrijgen, sterrenstelsels ontdekken of space-combat ( Player vs. Player of Player vs. Enviroment). De game is nu al meerdere jaren in ontwikkeling en in 2017 lijkt het product dan toch uit te komen.

Ruimtevoertuigen

In Star Citizen zijn er ongelooflijk veel ruimtevoertuigen, van 1 persoon tot 128 personen. Op dit moment kan je alleen ruimtevoertuigen kopen met echt geld. Maar wanneer het spel daadwerkelijk uitkomt is het gratis en kan je door in-game activiteiten een ruimtevoertuig verkrijgen. Een voorbeeld van hoe groot een ruimtevoertuig kan zijn:

First impression

Toen ik mijn eerste ruimtevoertuig had gepledged (gekocht), mocht ik de game downloaden en voor het eerst inloggen. Toen de game eenmaal geladen was, stond ik verbaast hoe goed de graphics waren. Elk object is zeer hoog in detail en is zeer netjes afgewerkt. Toen had ik mijn ruimtevoertuig gespawned, ging ik naar mijn ruimtevoertuig en ging erin. De HUD ( Heads Up Display) is zeer hoog in detail en je kan letterlijk alles doen met je voertuig. Ik steeg op, en zette de Hyperdrive aan, vloog naar de dichtstbijzijnde ruimte-station en ik kon opnieuw alles gaan verkennen. Omdat de game nog in de Alpha is, kan je nog niet alles verkennen, dit betekent dus dat nu alleen een bepaald deel van het universum open is. Wanneer het spel de resources heeft om het in een open world universum scale te draaien, is het spel oneindig groot. Het eerste wat ik ging doen is de wereld verkennen, hoewel de wereld nog niet compleet is, kan je al zo veel dingen doen. Je kan mineralen mijnen, hiermee kan je veel geld verdienen. Met dit geld had ik een plasmageweer gekocht en hiermee kon ik dus monsters afslachten om nog meer geld te verdienen. Na een sessie van 12 uur, was ik nog niet moe van het spel en er is altijd wel wat te doen. Omdat het spel zo uitgebreid is en multiplayer is, kan je ook andere personen tegenkomen, deze kan je dus verslaan voor geld.

Pros

– Unieke gameplay
– Unieke graphics
– Gigantische open wereld
– Nog steeds in de Alpha
– Kan nog niet overal heen
– Sommige keybindings, consoles werken nog niet perfect
– Je hebt een sterke computer nodig om het te draaien.

Con

– Nog steeds in de Alpha
– Kan nog niet overal heen
– Sommige keybindings, consoles werken nog niet perfect
– Je hebt een sterke computer nodig om het te draaien.

Conclusie

Star Citizen is een uniek spel, met insane graphics en gameplay die je nog niet eerder hebt gezien. De eerste stap die je zet valt je mond open. Alleen jammer dat de game nog in de Alpha versie is.

Rating: 9/10

Vergelijkbare artikelen

Bruidsfotografie

4 jaar geleden 0

Carbonemys

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.