Albert Einstein

Albert Einstein staat bekend als een van de belangrijkste natuurkundigen. Albert Einstein werd geboren op 14 maart 1879 in Ulm, dat ligt in zuid- Duitsland. Einstein was een Duits- Zwitserse natuurkundigen van een Joods afkomst. Albert Einstein had een grotere broer. zijn familie bestond uit: Hermann Einstein (de vader), Pauline Koch (de moeder) en zijn broer Jakob.

Jeugd

Einstein is na zijn geboorte met zijn familie naar München verhuisd, omdat zijn vader’s bedrijf niet goed verliep. Zijn vader was een elektrotechnicus. Albert had problemen op school en was alleen maar geïnteresseerd in wetenschap wat hij uiteindelijk heel zijn leven leuk bleef vinden. Albert kon op zijn drie jarig leeftijd nog steeds geen enkel woord Duits spreken. pas wanneer hij 10 werd kreeg hij de taal onder de knie. in 1889 gingen Albert zijn ouders naar Milaan en bleef Albert alleen in Duitsland. ondertussen ging Albert naar het Luipoldgymnasium en ging het niet goed op school. Hij werd van school gestuurd en haalde zijn diploma niet. Albert’s ouders stuurde hem na het proberen van een toelatingsexamen op het school Polytechnisch naar een ander school in Zwitserland om zijn school af te maken. Albert gaf zijn Duitse nationaliteit op. in 1901 kreeg hij een Zwitser nationaliteit.

Volwassen leven

Uiteindelijk behaalde hij zijn diploma en werd toegelaten tot de Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) in Zürich. Hij werd verliefd op een Hongaarse vrouw. Hij studeerde af aan de ETH en behaalde door de artikel van hem zijn doctoraat aan de universiteit. Albert was in 1902 tot 1908 werkzaam in Bern. in 1902 kregen Mileva en Albert een dochtertje. ze stierf kort na haar geboorte. in 1903 gingen Mileva en Albert uiteindelijk trouwen en kregen in 1904 een kind genaamd: Hans Einstein. in 1907 begon Albert met het uitschrijven van de wetten van de speciale relaviteitstheorie. Albert verhuisde met zijn gezin in 1910 naar Praag en kreeg een volledig aanstelling als Hoogleraar aan de Duits universiteit. Later ging hij weer terug naar Duitsland.

Verhuizen

In 1921 kreeg Einstein een nobel prijs voor fysica. inmiddels zijn Mileva en Albert uit elkaar. Een tijd later kreeg Albert een zenuwinstorting en werd verzorgd door zijn achternicht Elsa. Na een tijdje trouwde hij uiteindelijk met Elsa. in 1933 was Albert inmiddels al 53 jaar oud en verlatende hij Duitsland, omdat hij jood was. Albert en Elsa verhuisden samen naar Princeton, New Jersey. na 3 jaar gelukkig samen zijn stierf Elsa.

President

In 1952 was de staat Israël op zoek naar een nieuw president na het overlijden van Chaim Weizmann. Tel aviv stelde voor via een blad om deze functie aan Albert Einstein te geven. Niet veel later kwam iemand naar Washington om deze functie met Albert Einstein te bespreken. Einstein weigerde de functie af, omdat hij vond dat hij niet goed met mensen kon omgaan.

Einstein zijn dood

Een jaar voor zijn dood werd er een nieuw, radioactief en kunstmatig element naar Albert vernoemd, genaamd: Einsteinium. Albert Einstein overleed op zijn 77 jarige leeftijd aan een hartaanval op 18 april 1955. Einstein was niet zo slim als men dacht. hij wordt door velen gezien als de slimste persoon op de wereld. hij is de man geworden die hij tot te dag van vandaag was door zijn nieuwsgierigheid en zijn ideeën.

Only registered users can comment.