League of Legends

Wat is het?

League of Legends is een MOBA, Multiplayer Online Battle Arena, dat gratis online te downloaden is en ook te spelen is waar je tegen andere spelers of robots kan spelen. Er zijn daarbij twee teams het rode en het blauwe team en het doel is om de basis van de vijand te vernietigen, verder zijn er ook nog neutrale doelen waar voor gevochten kan worden voor een krachtige bonus te krijgen. In het spel zelf kan je uit veel verschillende champions kiezen om mee te spelen en een bepaalde role te spelen, je kan kiezen uit “Top-lane” dat is vooral de front line en zorgt ervoor dat het team levend blijft. Dan heb je de “Jungle” dat is een gevarieerde role waarbij je vooral neutrale monsters aanvalt en helpt in de andere lanes. Dan komt de “Mid-lane” dat is de middelste lane van het spel en met die role kan je veel invloed hebben op het spel. Als laatst heb je de “Bottom-lane” daar staat de duo lane die bestaat uit een AD (Attack damage) Carry en een support, die moeten veel samenwerken om ervoor te zorgen dat ze de lane kunnen winnen om zo het spel ook te kunnen winnen. In het spel is vooral teamwork van belang en heb je ook veel meer kans om de game te winnen.

Pro-scene

Voor een gratis spel heeft League of Legends een van de grootste pro-scene die er is en heeft regelmatig toernooien die door de hele wereld bekeken worden. Je hebt regionale toernooien en internationale toernooien. De regio’s zijn: Europa, Noord-Amerika, Korea, China en Taiwan. Voor internationale events zijn er nog meer regio’s die mee doen, zoals Brazilië, Turkije, Japan en nog veel meer. Op internationale grond is Korea meestal heer en meester en soms nog zelfs onverslagen, maar de laatste tijd komt alles steeds sneller dicht bij elkaar en is er veel meer mogelijkheid en iedereen die gelijk staat aan elkaar, waardoor het nu juist nog veel leuker word om te kijken naast het spelen zelf. In de regio’s zelf heb je 8 teams die tegen elkaar strijden voor die eerste plek om naar zo’n internationaal event te mogen.

Mijn ervaring

Mijn ervaring met het spel is dat je het snel doorhebt wat de bedoeling is, en voordat je het weet duurt een potje al snel 30 tot 40 minuten, ookal leek het of je pas net was begonnen. Ik begon zo’n 3 jaar geleden in season 3, inmiddels zijn we al bij season 6. Elk season is anders en komen er nieuwe champions en houd de game aantrekkelijk, je bent er naar een jaar dus nog niet op uitgekeken want er blijven nieuwe dingen bijkomen waardoor je er in geïnteresseerd blijft. Ik speel dan meestal in de bot-lane waar ik de ad-carry speel en ik heb er echt super veel plezier mee en tijd vliegt als je eenmaal bezig ben. Ik zou het dus echt aanraden om het in ieder geval proberen want het kost niets en voor je het weet ben je dagen aan het spelen.

Pros:

-Eindeloze speel mogelijkheden

-Veel verschillende personages om te spelen

-Om de twee weken nieuwe updates

-Verschillende gamemodes

-Leuk om met vrienden te spelen

Cons:

-De community is niet altijd even aardig

-Als je niet veel speelt duurt het lang om nieuwe champions te unlocken zonder geld uit te geven

-Kan veel tijd in beslag nemen

Cijfer: 7.5/10
Om zelf league of legends te spelen ga je naar: League of Legends!

Vergelijkbare artikelen

GTA V

4 jaar geleden 0

Cabaret

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.