Thaise groente

Thaise groente is veel voorkomend in de Aziatische en Europese keukens. het zijn veelvoorkomende groenten die door verschillende gerechten gebruikt worden.

dit zijn een aantal soorten Thaise groenten:

Acacia leaf

dit is een bladsoort wat je zowel rauw als gekookt kan eten. Rauw heeft deze groente een onaangename geur waardoor dit blad de naam stinkend blad heeft. het word gebruikt in soepen curry’s en roerbak gerechten maar het is vooral populair in omeletten. Als je dit blad kookt word de geur gedood en verdwijnt de stinkende geur. De smaak is nootachtig en geurig. Het blad bevat veel vitamine B1 en C. Ze zeggen dat het blad ook voor de afkoeling van je lichaam zorgt.

Bamboescheuten

Bamboe is het langste lid van de gras familie. Bamboescheuten is het enige eetbare deel van de bamboeplant, het is de vrucht die groeit uit een volwassen stengel. De bamboescheuten hebben een nootachtige smaak en word meestal in soepen en curry’s gebruikt.  De bamboescheut is erg gezond omdat, het veel voedingsvezels en weinig calorien bevat. Verder bevat de bamboescheut veel voedingstoffen zoals: vitamine A, B en E.

Thaise/Chinese broccoli

Deze groente is vergelijkbaar met kool en bladsla, maar is smaakvoller. Deze groente word gezien als een van de belangrijkste groentes uit Thaise soepen en noedels. Deze groente word als heel gezond gezien en bevat veel vitamine A en K en is vooral rijk aan vitamine C. De groente is er goed voor je immuunsysteem en zit vol met zwavelverbindingen deze helpen je bij het verwijderen van ongewenste stoffen.

Chinese/Thaise aubergine

Deze staat ook wel bekend als de paarse aubergine. Deze aubergine is langer en slanker als andere aubergines. Na het koken heeft deze aubergine een zoete smaak. De aubergine word veel gebruikt in stoofgerechten en soepen. De paarse huid van de aubergine bevat veel antioxidanten en veel vitamine B. Het bevat ook veel magnesium dit is essentieel voor het zenuwstelsel en het hart.

Cherry aubergine

Dit zijn erwt vormige groen aubergines is een hoofdbestandsdeel van de groen gele en rode curry. Deze groenten prijzen ze aan om maagpijn bij de spijsvertering te verhelpen. Het helpt ook tegen verkoudheid.

Chinese/Thaise selderij

Door de dunne meer groene stengels is deze selderij anders als hoe wij hem hier in Nederland kennen. Hij smaakt en ruikt ook anders als de normale. Het word rauw in salades gebruikt en heeft een pittige en intense geur. De droge smaak is scherp en bitter. Deze selderij bevat veel antioxidanten en ontstekingsremmingen en is bijzonder goed voor de spijsvertering. Deze selderij bevat ook bijzonder veel kalium en dat is goed voor mensen met jicht en reuma.

dit was een overzicht van een aantal beroemde en hele gezonden groenten in Thailand. bijna elke groente bevat goede stoffen voor je lichaam en maakt antistoffen aan. De groentes hebben een groot aanbod omdat, het veel en snel groeit door het klimaat in Thailand.

Vergelijkbare artikelen

Australische vlag

6 jaar geleden 0

Pokeren

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.