Mammoth

Mammoeten

De Mammoeten waren wezens uit de vroegere tijd. Deze wezens waren een van de machtigste uit hun tijd. De mammoeten waren enorme olifanten die in de ijstijd leefden. Zij waren enorm en wat wel grappig is, plantaardig. Zij leefden een hele lange tijd geleden. De mammoeten behoorden tot het ras van de olifanten. Het is bewezen dat zij in verschillende soorten continenten leefden. de typering is verzonnen door een beroemde archeoloog namelijk chris jones. Hun geslachtsnaam staat bekend als de niet werende, dat betekent dat zij nergens bang voor waren en dus eigenlijk gevreesd. In verschillende studies kun je over mammoeten leren en het zij bijzondere wezens. Ook zijn er verschillende soorten mammoeten, dit blijkt uit verschillende fossielen en opgravingen. Zo denk ik als eerst aan de fossiele opgraving in Cambodja 1977.

Periode en tijdvak

Ongeveer 4000 jaar geleden stierven de mammoeten uit. De reden zij zijn uitgestorven is dat de ijstijd er toen aankwam. Eenmaal toen het zo koud werd vielen de graslanden etc weg, de totale flora en fauna was uit balans door de ijstijd. Een aantal studenten van een universiteit uit Durham hebben een soort van computer simulatie gemaakt van de ongeveer afgelopen 40.000 jaar, van het klimaat. Met deze computer simulatie konden zijn zien hoe het effect had op de dieren toentertijd. Zo konden zij ook de periodes waarin dieren leefde, vaststellen. Nou het is bewezen dat de mammoeten nog ongeveer 2000 v. Chr. Leefde, namelijk in het noorden van Siberië. De voornaamste reden van het uitsterven van de mammoeten is dat er tijdens de ijstijd geen bomen en grasvelden waren. Hierdoor konden deze massieve beesten goed jagen op hun prooi. Door de komst van de bomen en de grasvelden hadden zij geen ruimte meer op te jagen en zo zijn zij uiteindelijk uitgestorven door het te kort aan voedsel. De wereld veranderd dus ook de bewoners ervan.

Lengte dieet

De mammoeten waren zoals je onderhand wel kunt weten massieve beesten. De mammoeten jaagde op kleine dieren zoals kamelen en ezels. Verder konden de mammoeten ongelofelijk hard sprinten, dat zou je niet verwachten! Verder konden de mammoeten wel meer dan 11 meter worden. Doordat zij zo groot en lang waren konden zij flinke stappen zetten in vergelijking met hun prooi. Zo hielden zij de prooi bij. Vaak maakte zij hun prooi dood d.m.v. op hen te stampen tot de dood. Zelf werden de mammoeten opgejaagd door flinker slangen die deze mammoeten makkelijk konden wurgen.

Natuurlijke vijanden

De mammoeten hadden vele verschillende vijanden. Dit omdat de mammoeten erg gevreesd waren zo hadden zij veel onderdanige wezens onder zich. Helaas kwam met deze situatie ook jaloezie mee. Zo hadden de wolven hier erg last van. De wolven in de ijstijd jaagde massaal op de mammoeten. Het zwakke punt van deze mammoeten was dat zij niet in groepen leefde en dus zo erg kwetsbaar waren voor een groep aanval. Zo stonden er weleens 30 wolven tegenover 1 mammoet. Dit is wat je misschien zelf wel kunt bedenken oneerlijk.

Vergelijkbare artikelen

Doedicurus

6 jaar geleden 0

Magnolia

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.