Preventie racisme

Racisme is het buitensluiten van mensen op basis van afkomst, geslacht, geloof of huidskleur. Racisme vind nog steeds vaak plaats ook in Nederland. Het voorkomen van racisme is moeilijk, omdat veel mensen er niet over durven te praten of het niet eens mogen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om racisme tegen te gaan. Er zijn genoeg mensen die tegen racisme zijn, maar ook weer genoeg mensen die voor racisme zijn. Kinderen krijgen soms van jongs af aan te horen van hun ouders dat sommige mensen niet deugen. De kinderen gaan hier in geloven en gaan zich hetzelfde gedragen als hun ouders wat eigenlijk niet kan.

Racisme op de werkvloer

Racisme is iets wat vaak op de werkvloer gebeurd, kijk maar naar sollicitatiebrieven wanneer werkgevers zien dat iemand een buitenlandse naam heeft lezen ze soms de brief niet eens. Van Marokkanen denken mensen vaak dat ze stelen, maar Nederlanders stelen zelf ook. Vaak wordt een hele bevolking gediscrimineerd, terwijl er ook mensen bij zitten die anders zijn. In Nederland worden er vaak veel grapjes gemaakt over buitenlanders en groeien mensen er mee op en nemen het ook over. Op de werkvloer moeten mensen met een andere afkomst vaak harder werken dan mensen die in hun eigen land wonen. Dit hoort juist gelijk te zijn, omdat er heel veel buitenlanders zijn die in Nederland zijn geboren en gewoon een Nederlander zijn.

Racisme in het openbaar

In het openbaar wordt er ook gediscrimineerd, door politie docenten en werkgevers bijvoorbeeld. Er zijn hier genoeg beelden van en toch interesseert het sommige mensen niet. Mensen die zelf te maken hebben van racisme komen nog te weinig voor hun zelf op en andere mensen die er ook bij zijn in het openbaar trekken ook te weinig hun mond open. In het openbaar racistisch zijn is iets heel ergs en er zijn ook veel demonstranten die hiertegen zijn, kijk maar bijvoorbeeld naar Barack Obama hij was de eerste donkere president van Amerika en is ook een voorbeeld dat racisme moet worden opgelost.

Cultuur

Elk land heeft wel zijn eigen cultuur en hierdoor kunnen sommige culturen met elkaar botsen. Als je kijkt naar de zwarte pieten discussie zijn het ook twee culturen die met elkaar botsen. Door dat donkere mensen vinden dat ze worden gediscrimineerd door de slavernij, vinden de Nederlanders juist weer dat dit bij de cultuur hoort. Zo zijn hier nog veel meer voorbeelden van op te noemen. In andere culturen hebben ze ook geleerd dat racisme slecht is en niet in een land thuis hoort.

Omstanders

Omstanders die zien dat er racisme plaats vind durven er vaak weinig van te zeggen, omdat ze bang zijn dat het bij hun zelf ook gebeurt. Vaak gebeurt racisme op een manier die grappig is of leuk lijkt, maar juist voor de persoon die wordt gediscrimineerd helemaal niet leuk is. Omstanders zijn vaak ook in de meerderheid en kiezen er eerder voor om mee te lopen met de rest dan voor de minderheid op te komen.

Vergelijkbare artikelen

Kaprosuchus

6 jaar geleden 0

Bruidsfotografie

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.