Suiker het witte gif

Suiker is een verzamelnaam voor allerlei korte koolhydraten die uiteindelijke wordt omgezet in glucose. Bij de ene kan dat sneller zijn dan de ander. Glucose is een belangrijke brandstof voor het lichaam.

Suiker het witte gif

Suiker is een verzamelnaam voor allerlei korte koolhydraten die uiteindelijke wordt omgezet in glucose. Bij de ene kan dat sneller zijn dan de ander. Glucose is een belangrijke brandstof voor het lichaam. De geraffineerde witte suiker heeft een hoge calorische waarde en bezit zeer nuttige stoffen. De suiker die niet onmiddellijk door het lichaam kan worden verbrand wordt omgezet in verzadigt vet. Dit proces kost veel B-vitaminen en mineralen die ergens anders aan het lichaam worden ontrokken. Daarnaast stimuleert teveel verzadigd vet de tumorgroei.

Gebruik liever geen suiker. Als je toch een zoete smaak wilt neem dan het liefst honing, bruine suiker, geraffineerdere rietsuiker of oerzoet (ingedroogd rietsuiker sap). In deze suikers zitten in ieder geval nog extra goede stoffen die niet in witte (geraffineerde) suiker zitten. Acaciahoning bevat meer fruitsuiker dan normale honing en hierdoor zoeter is waardoor je nog minder nodig hebt.

Alternatieven

Alternatieven voor suiker zijn er zeker. Er zijn kunstmatige zoetstoffen zoals sacharine, acesulfaam-K, natriumcyclamaat. Een recent voor de Europese markt is toegestaan namelijk Stevia. Stevia is een tropische plant met zeer zoet smakende blaadje die suiker op een zo natuurlijke manier volledig kan vervangen. Hoewel er nog zeer weinige bewijzen zijn voor de nadelige effecten van de kunstmatige zoetstoffen lijkt het toch beter de voorkeur te geven aan 100% natuurlijke stof als stevia.

Suiker hoeft per se niet meteen schadelijk te zien. Als je twee eetlepels zou eten natuurlijk krijg je geen gekke hartaanval of andere gekke ziektes. Daar ga ik tenminste van uit. Je zal wel denk wie ben ik? Dat heb je helemaal goed! Ik ben gewoon een jongen met een bril die een artikel uit zn duim zuigt en dat mensen waarschuwt voor suiker. Zou zo je buurjongen kunnen zijn die elke dag vanuit het raam naar me buurmeisje kijkt wel meerderjarige he! Genoeg met al onnozele gerateld over wie ik ben en waar ik graag naar kijk geef je wel een hint. Hij is geel en zegt ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor juist houd die gedachten vast. Ik weet namelijk nu wat je denk! Spongebob hij is een held en eet bijna geen suiker! Soms heb ik het idee dat Patrick en Spongebob een relatie hebben dat terzijde. Heb je Spongebob gezicht gezien zo gehydrateerd van al dat water! Zou de mens ook eens goed doen. Oké oké! Sorry hoor! Ik raak snel van het padje af! Laten we nu maar beginnen. Welkom in de wereld van suiker! Suiker heeft nu wel een andere verhaal gekregen en dat komt door de industriële sector. Ze stoppen overal waar nodig is suiker erin. Dit kan gevaarlijk zijn. Mocht je leven saai zijn of ben je gewoon nieuwsgierig kijk dan naar een lezing van endocrinoloog van Robert Lustig. Verzadigd vet krijg de schuld van overgewicht,diabetes en hart-en vaatziekten. Epidemiologische gegevens laten zien dat overal het vetconsumptie daalt en de bevolking steeds dikker en ongezonder wordt. Komen steeds meer obesitas klinieken erbij geloof ik word het dagelijks mee geconfronteerd als dunne persoon. Sterker nog ik zit in de lift met dit soort lui en heb altijd een idee dat ze doen om het doen. Straalt totaal geen plezier uit! Bij de lift staat max 1500 kg dan ben ik wel een beetje bang als 3 van zulke reuzen in de lift staan en ik als kleine dunne scharminkel in het hoekje ongemakkelijk zit te staren en te bewonderen. Sommige pakken ook de trap en denken dan gelijk dat ze de marathon van Rotterdam hebben gelopen .Mensen kom op ik bedoel we kunnen overdrijven hé! Ik loop ze nu wel beetje belachelijk te maken. Maar er zijn zat mensen die dagelijks de strijd aangaan en heb daar enorm veel respect voor! Ik hoop echt dat deze mensen een gelukkiger leven en voor hun omgeving kunnen zijn. Bij deze hup hup hou vol ben trots op je!!!! Sorry ik wijk weer af! De WHO signaleert wat niet klopt. Sinds 23 mei dit jaar waarschuwt de organisatie extra krachtig voor een verdacht die 100 jaar doen of hij onschuldig is namelijk Suiker (sugar).

Overgewicht

‘’Overgewicht waar door zou dat komen? Suiker. Dit is niet helemaal waar. Je word dik omdat je meer eet dan je verbruikt. Als je probeert om minder vet te eten. Eet je ongemerkt ook meer suiker. Dit is niet erg hoor. Suiker kan je gewicht makkelijk op peil houden’’ – Suikerstichting
Dit is geen grap. Het is een bloedserieuze informatie van de Suikerstichting. Het ‘’ bureau voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting voor de Nederlandse suikerindustrie. Een instantie die andere lespakketten uitdeelt op basisscholen en kinderen verteld dat het stoer is om suikerstroop en karamel te eten. Dit is schandalig echt ongelooflijk!
Dit is het verhaal van calorieën in vs calorieën uit klopt natuurlijk als een bus. Maar het advies om meer suiker te gebruiken als je gezond gewicht wilt behouden jagen de zelfde de oudere voedingsfysiologen de stuipen om het lijf. Ze krijgen nog net adem om dit te beseffen. Natuurlijk iedere branche heeft recht zijn waren aan te prijzen en zoals wij mensen dat goed kunnen met het trap geval overdrijven! Een ene Dr. Marion Nestle beweert in haar boek zelfs dat je met suiker lekker slank blijft dat is net als ik tegen donkere persoon zeg je bent wit of dat roken je beschermt tegen longkanker of dat je van alcohol slimmer wordt. Ongelooflijk dat sommige mensen dit geloven. De wereld lijkt wel helemaal gek te zijn geworden. Gelukkig hebben we messias in het midden genaamd: jongen met bril die je buurjongen kan zijn ofwel ‘’El Brilojo’’. Geloof dit niet natuurlijk.
Volgens cijfers van de VAI een organisatie die een levensmiddelen producent is. De voedingsmiddelen industrie geeft jaarlijks zowat een miljard euro uit aan reclame. Voor degene een miljard kunnen voorstellen 1.000.000.000 het geeft 9 nullen! Nu heb je pas echt een beeld he! Zelfs meneer krab geeft niet zoveel uit aan de reclame voor de Krokante krab. Ruim 70 procent van dat ultra budget word gebruikt voor suikerbommen. Nee dit keer zijn niet de moslims of terroristen! Het is dit keer iedereen. Ze promoten alles van fastfood,snoep,koek , zuiveldrankjes, zoet broodbeleg, gesuikerde ontbijtgranen, toetjes en frisrank. Deze producten hebben gemeen: ze leveren veel energie maar echt weinig voedingsstoffen. Steeds vaker worden dit soort voedsel gepresenteerd als gezond voedsel terwijl het gewoon junkfood is. Reclamemakers doen niet liever niets dan alleen de goede de eigenschappen van een enkel ingrediënt te benoemen. Wat dacht je van dit voorbeeld er zat vitamine C in de jaren 70 dit zou goed voor ‘’gunstige’’ bacteriën. Dit soort opschepperij als ‘’Spaart de eetlust ‘’ Milky way gebruikte dit. Soms word de pseudo -wetenschappelijke termen gebruikt. Zodat wij als massa er massaal in trappen ook er bij betrokken zoals ‘’Draagt bij aan een gezonde darmflora’’ . Nog geen vijf procent van de reclamepenningen worden besteed aan het promoten van normaal eten zoals groente en fruit,brood,bonen vlees een vis. Supermarkten maken groenten,fruit en vlees extra duur. Zodat ze de winstmarge op zo genoemde ‘’ impuls producten’’ zoals snoep en frisdrank kunstmatig laag houden. Het trieste is dat bewuste gezonde consumenten onbewust deel nemen aan instandhouding van zwaarlijvigheid.
Wat nog zorgwekkendere is dat onze eigen voedingscentrum. Dat word trouwens door het Ministerie van LNV betaalde instituut dat ons vertelt wat we het best kunnen eten. De indruk wekt door indirect bestierd te zijn door deze industrie. Veel zeggende is jaarprijs Goede voeding, een initiatief dat is bedoeld om fabrikanten en detaillisten aan te sporen om gezonde voeding te promoten. He lijstje met winnaars van de afgelopen jaren is niet echt onafhankelijke positie: Honig Merkartikelen met wake up, General Biscuits met Vita Linea van LU, Mona met Optimel, Honig merkenartikelen met Honig World Wide Wrap en IgloaMora met Iglo zelf maak gerechten. Ze bevatten allemaal veel suiker, transvetzuren en zijn arm aan vitaminen en mineralen. Dit is toch een lachertje! Zogenaamd een ‘’onafhankelijke jury’’ nog niet voldoende argwaan wekt. Vraag je zelfs eens af waarom Achmed de buurtslager of Klaas Hendrik de groenteboer nooit een prijs krijgt?! Woordvoerster Patricia Schutte: ‘’Omdat meneer Klaas Hendriks zich niet heeft in geschreven’’ wat gewoon belachelijk is.

Wetenschap

Een stroom van studie brengt onze record hoge suikerconsumptie in verband met de opkomst van overgewicht en diabetes typ 2 ook wel ouderdomssuiker genoemd. Wetenschappers van naam zeggen openlijk dat het suikergebruik vandaag de dag aan de basis ligt van het nieuwe gezondheidsleed. In Nederland worden jaarlijks 60.000 nieuwe gevallen van ouderdomssuiker ontdekt. Je zal wel denken zeker de ouderen mensen. Dat is helaas niet zo. Het kenniscentrum Obesitas en de Vrije Universiteit, signaleren en vele andere onderzoekcentra in Europa dat de ziekte.

De twee Zweedse cardiologen schreven vorige een brandbrief aan hun regering dat ze pubers tegenkomen die een hart en bloedvatstelsel van een bejaarde . Opmerkelijk genoeg identificeerden de artsen niet het vet ze zeggen dat het maar ‘’ de versuikering van onze eetcultuur.’’ Als kern van het probleem. Schotse onderzoekers hebben de afgelopen jaren bloot gelegd overmatig suikergebruik tot diabetes leidt.

Waarom legt de wetenschap dit soort verbanden nu pas? Het besef dat suiker meer dan alleen je tanden kapot bestaat al halve eeuw’’, dit zegt althans hoogleraar tandheelkundig epidemiologie James Shaw van Harvard. Hij was in de jaren 40 en 50 betrokken bij een aantal grote onderzoeken van het schadelijke effecten van suiker en zag dat tandbederf het topje van een ijsberg was. In 1950
Waarom legt de wetenschap dit soort links nu pas? ‘Het besef dat suiker meer kapot maakt dan je tanden bestaat al een halve eeuw’, luidt het droge antwoord van emeritus hoogleraar tandheelkundige epidemiologie James Shaw van Harvard. Hij was in de jaren ’40 en ‘50 betrokken bij een aantal grote onderzoeken naar de schadelijke effecten van suiker en zag dat tandbederf het topje van een ijsberg was, een rode vlag. ‘In 1950 wisten we in grote lijnen hoe de vork in de steel zat. In wetenschappelijke kringen ontstond consensus dat suiker een grote rol speelt in de opkomst van hartproblemen, overgewicht en diabetes. Het onderzoek waarop we ons baseerden, werd echter uitgevoerd met geld van de suikerindustrie. En die wist publicatie te voorkomen.’

Maffioos

In haar in mei dit jaar gepubliceerde rapport Dieet, Voeding en de Preventie van Chronische Ziekte onderstreept de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) dat suiker in een verantwoord menu niet meer dan tien procent van de energie mag leveren. Directeur Generaal Gro Harlem Brundtland was voorbereid op een pittige discussie. De suikerbranche vindt een bovengrens van 25 procent streng genoeg. Dat getal is afkomstig van het International Life Sciences Institute – een ‘onafhankelijke’ onderzoeksinstelling die wordt betaald door Coca Cola, Pepsi Cola, General Foods, Kraft en Procter & Gamble. Tot Brundtlands verbazing kwam er geen discussie. Ze kreeg een veilbrief. Van de Amerikaanse Suiker Associatie. Met een bevel. ‘Schrap die belachelijke passage over suiker onmiddellijk of we zorgen dat u de Amerikaanse overheidssteun van 406 miljoen dollar per jaar kwijtraakt’.
Brundtland toonde zich ongevoelig voor de chantage. Waarop de suikerbranche Washingtons duurste lobbybureau inhuurde om belangrijke congresleden ervan te overtuigen dat de WHO zich baseert op flauwekul-studies en dus in het vervolg geen cent steun meer verdient. Het klinkt zo maffioos dat het nauwelijks is te geloven, maar volgens deskundigen is de suikerindustrie werkelijk in staat democratische processen naar zijn hand te zetten. ‘De suikerjongens zijn dikke maatjes met de Bush-clan, dus hun dreigement is niet zonder substantie’, zegt de Britse professor Phillip James, voorzitter van de International Obesity Taskforce en mede-auteur van veel eerdere WHO-rapporten over voeding.

Vergelijkbare artikelen

Lichaamstype

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.