Speed

Speed wordt verkocht als poeder maar het bestaat ook als een pil. Het poeder wordt gesnoven in lijnen of sleutelpuntjes. Wanneer je het met de neus snuift is het ook een brandend gevoel. Het stofje wat in de drug zit is amfetamine. Maar er wordt ook vaak cafeïne toegevoegd in deze drug. Dit wordt dus samen versneden. Wanneer je de drug in neemt duurt het ongeveer 15 tot 30 minuten voordat je wat begint te voelen. Als je het snuift werkt het na en paar minuten al. Het uur ongeveer 4 tot 8 uur dat je er wat van voelt. Maar het kan wel tot 12 uur op lopen. Het kan dus zijn dat slapen niet lukt. Vroeger werd deze drug gebruikt om af te vallen, het leek namelijk een goed vermagermiddel. Wanneer je deze drug hebt gebruikt, heb je geen honger.

Effecten van speed

Door speed wordt de afgifte van noradrenaline en dopamine verhoogd. Hierdoor ga je je actief, helder, opgewekt, zelfverzekerd voelen. Je kunt je hierdoor goed voelen en je krijgt dan ook meer energie. Ook kan het negatief werken. Kans op droge mond krijgen, stijve kaken of last van hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid of zweten.

Nadelen van speed

Wat nog meer nadelen van deze drug zijn dat je spieren aantrekken dus de kans groot is dat je gaat knarsetanden. Dit is natuurlijk slecht voor het gebit. Daarnaast kan het zijn dat je na het gebruik de beweging blijft aanhouden. En ook maak je minder speeksel aan. Na het gebruik van deze drug krijg je de dagen erna ook last van een soort van kater. Je voelt je erg vermoeid en neerslachtig. Wanneer je teveel gebruikt is de kans ook groter dat je lichaam uitgeput raakt. Daarnaast komt het ook vaak voor dat je hart sneller gaat kloppen.

Verslaving

Speed is een middel wat erg snel verslavend werkt. Veel mensen hebben het nodig om de dag door te komen en zich dan goed willen voelen.

Na delen op een lang termijn

Dagelijks speed gebruiken kan de hersenen aantasten en beschadigen. Het kan ook lijden tot psychische klachten, wanneer je het een lange tijd gebruikt of een hele hoge dosering. Je kunt dan achterdochtige gevoelens krijgen. Daarnaast ook hevige angst, paniek, agressie aanvallen en zelfs ook hallucinaties. Ook beschadig je je neusslijmvliezen door het snuiven van speed. De kans dat de voorhoofdsholten gaan ontsteken wordt ook vergroot.

Vergelijkbare artikelen

Vrijen

6 jaar geleden 0

Burn-out symptomen

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.