Sport

Geschiedenis sport

Sport is flink geëvalueerd en elke sport heeft zijn eigen geschiedenis. Er wordt al eeuwen aan sport gedaan, maar je kunt zien dat regels, tenues, stadions en velden steeds anders worden. Heel vroeger vond er alleen atletiek plaats en was dat de enige sport, totdat er een bal ontstond en er veel nieuwe sporten werden bedacht. Ook is er het WK en het Ek wat je ook bij een hoop andere sporten hebt hierbij spelen Landen over de wereld tegen elkaar met het WK en met het EK spelen alle landen in Europa tegen elkaar. Deze toernooien zijn naarmate met de tijd erbij gekomen en trekt een hoop bezoekers, ieder jaar wordt er in een ander land het toernooi gehouden en is een traditie geworden.

Soorten sport

Er zijn veel verschillende sporten en elke sport heeft zijn eigen regels en doel van het spel. Populaire sporten zijn tennis, voetbal en wielrennen. Deze sporten trekt veel kijkers en wordt haast wel dagelijks aan gedaan. Elke sport varieert natuurlijk en iedereen heeft zijn eigen talent voor elke sport, iedereen kan een bepaalde sport beter dan een ander. Er zijn ook mensen die niet van sport houden en niet aan een sport doen.

Balsporten

Balsporten zijn sporten waar een bal het doel is van het spel. Er zijn heel veel balsporten een paar voorbeelden zijn: basketbal, tafeltennis, korfbal en hockey. Voor deze sporten heb je balgevoel nodig. Er zijn nog veel meer balsporten, het grootste deel van sport zijn balsporten. Bij de meeste balsporten is het doel om met de bal een punt te maken bij het team van de tegenstander. Elke sport varieert natuurlijk en iedereen heeft zijn eigen talent voor elke sport, iedereen kan een bepaalde sport beter dan een ander. Er zijn ook mensen die minder goed zijn in balsporten.

Wedstrijden

Wedstrijden van sporten worden vaak via bepaalde regels gespeeld elke sport heeft zijn eigen regels. De meeste sporten maken ook gebruik van scheidsrechters, deze zijn nodig voor het spel om te controleren of niemand vals speelt en de punten bij te houden. Deelnemers die regels overtreden worden vaak gestraft doormiddel van een strafpunt of een waarschuwing. In een wedstrijd wint degene die de meeste punten maakt of die het beste presteert.

Voetbal

Voetbal is de populairste sport over heel de wereld en wordt ook het meeste naar gekeken. De meeste mensen zitten ook op de sportvoetbal en er zijn 100 duizenden voetbal clubs over heel de wereld. Voetbal wordt ook veel internationaal gespeeld vandaar dat er veel naar wordt gekeken. Ook zijn er veel voetbalzenders en in veel landen zijn er ook elke week wedstrijden. Je hebt verschillende toernooien en wedstrijden voor voetbal. Een belangrijk toernooi is de champions leaque, hierbij duelleren de beste clubs van de wereld met elkaar en de beste speler. Ook is er het WK en het Ek wat je ook bij een hoop andere sporten hebt hierbij spelen Landen over de wereld tegen elkaar met het WK en met het EK spelen alle landen in Europa tegen elkaar.

Vergelijkbare artikelen

Engels voetbal

6 jaar geleden 0

Ajax Amsterdam

8 jaar geleden 0

Honkbal

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.