Soorten kikkers

De Paedophryne amauensis

De kleinste bekende kikker ter wereld heeft een lichaam met de lengte van ongeveer zeven millimeter. Deze kikker, word de Paedophryne amauensis genoemd, werd ontdekt in Papoea-Nieuw-Guinea dit eiland grenst aan Indonesië en ligt ten noorden van Australië.

Van de kleinste kikker (de Paedophryne amauensis) naar de grootste; de Conraua-goliath, er zijn duizenden soorten kikkers en padden met verschillende groottes en kenmerken. Ze behoren tot de orde Anura, de meest uiteenlopende orde van amfibieën. Er zijn 47 families in de orde Anura, die ongeveer 6000 soorten heeft. De volgorde is onderverdeeld in drie suborders: Archeobatrachia, Mesobatrachia en Neobatrachia

Hoewel padden worden beschouwd als kikkers, zijn er enkele verschillen tussen hen. Terwijl de meeste kikkers een gladde, dunne en slijmerige huid hebben zijn Padden ruw en wrattig. Kikkers worden meestal gevonden in de buurt van waterbronnen. Padden hebben korte achterpoten die bedoeld zijn om te springen, terwijl kikkers lange, sterke achterpoten hebben die ze helpen om te springen. Hieronder is een lijst met verschillende soorten kikkers en padden.

De Diane’s kale-oogglazen kikker

Deze minuscule kikker is slechts ongeveer 1 inch lang en is een soort van glazen kikker. Glaskikkers worden zo genoemd omdat de huid op hun buik zo doorschijnend is dat je hun organen kunt zien.

Het heeft ook de krantenkoppen gehaald omdat het een nieuw ontdekte soort is.

De Kermit the Frog-wannabe vond op de Caraïbische hellingen van Costa Rica. Volgens de officiële aankondiging op de website van het centrum is deze specifieke glazen kikker uniek vanwege zijn kleur, het geluid van zijn oproep en andere morfologische kenmerken – inclusief zijn Kermit-achtige ogen Kubicki zei dat de kleine, halfdoorzichtige kikker ‘een goede indicator is van de algemene gezondheid van het ecosysteem.’ “

De Paedophryne Amauensis

De kale kikker van de Diana kan heel klein zijn, maar hij heeft niets op de Paedophryne amauensis, ook een relatief nieuwe soort voor de wetenschap zoals die pas in augustus 2009 werd ontdekt. Deze soort groeit tot slechts 0,3 inch, waardoor het ’s werelds kleinste gewervelde dier is.

De Woestijn regen kikker

Met deze kikker lijkt het net alsof die uit een stripboek komt en tot leven is gewekt. Deze kikker hebben ze gevonden in Namibië en Zuid-Afrika. Deze soort wordt gevonden in subtropisch of tropisch droog haagbos of kustzand. Deze kikker begraaft zich de hele dag door ongeveer 5 tot 8 centimeter het zand in waar het koel en vochtig is om een ’s nachts weer uit te komen om insecten te eten.

De Sierlijke gehoornde kikker

Terwijl sommige kikkers zich verbergen willen andere kikkers juist opvallen zoals de sierlijke gehoornde kikker ook wel de Argentijnse kikker met de brede of zogenaamde Pacman-kikker.Waarom de Pacman-kikker? Omdat deze kikker vrijwel alles eet en doorslikken wat in de buurt komt van deze enorm grote mond. Deze kikker eet insecten, knaagdieren en zelfs andere kikkers. Deze mond is bijna even groot als het lichaam zelf. Pas maar op voor je vingers!

Vietnamese bemoste kikker

Deze soort staat ver bovenaan op de lijst van de gecamoufleerde kikkers. Deze kikkers wonen in subtropische en tropische laaglandbossen, zijn huid is hetzelfde als het uiterlijk van mos, zijn huid verandert op het uiterlijk van mos en deze met mos bedekte kikker zie je niet wanneer die op een rots stil zit. Zelfs zijn ogen hebben dezelfde textuur door hun kleuring.

Vergelijkbare artikelen

Gok kasten

2 jaar geleden

Moscow

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.