Scooter rijbewijs

Ben je zat om te fietsen of te lopen naar school, je werk of/en naar je vrienden? Dan kom een scooter rijbewijs wel handig uit. Er zijn een aantal dingen die je moet weten als je je theorie en je praktijk wilt gaan halen. Hier vind je alle informatie die je moet weten hoe je ook kan oefenen voor je scooter rijbewijs. Hoe oud je minimaal moet zijn om te mogen beginnen met je scooter rijbewijs. Informatie over de voorbereiding voor je scooterrijbewijs, de kosten en het aanvragen voor je scooter rijbewijs.

Leeftijd scooter rijbewijs

De minimale leeftijd die je moet hebben om te mogen proberen je theorie examen voor je scooter rijbewijs te halen is 15,5 jaar oud. Dit is niet de leeftijd dat je je praktijkexamen mag afleggen. De praktijkexamen kan je pas afleggen als je minimaal 16 jaar bent. Het kan daarom ook handig zijn om eerst je theorie te halen en wanneer je die in je zak hebt en vervolgens 16 jaar bent kan je beginnen met het voorbereiden van je praktijkexamen. Wanneer je je theorie en praktijk examen hebt gehaald krijg je je rijbewijs AM.

Voorbereiding scooter rijbewijs

Er zijn een aantal belangrijke dingen die je moet weten als je aan je praktijkexamen wilt gaan beginnen. Deze spullen moet je bij je hebben, als je een van deze spullen niet hebt mag je geen deelname nemen aan het examen;

  • Je identiteitsbewijs die geldig is
  • Geschikte kleding
  • Geschikte bromfiets die je gebruikt voor het examen
  • Je reserveringsbevestiging voor het examen
  • Je theoriecertificaat die je hebt gehaald, tevens moet deze ook geldig zijn
  • Vrijstelling voor je scooter rijbewijs

Kosten scooter rijbewijs

Er zijn bepaalde kosten verbonden aan het scooter rijbewijs. Je moet als eerst je theorie examen halen, je betaalt hiervoor 31 euro en dat is voor één kans. Het is daarom ook handig om al te oefenen voor je scooter rijbewijs. Tevens moet je ervaring hebben in praktijk. Je kan hiervoor lessen volgens bij een rijschool naar keuze. Je hebt gemiddeld ongeveer vier tot zes uur aan lessen nodig. Je hebt daarna de kans om je praktijk examen te doen. De kosten voor het praktijkexamen bedragen 104 euro. De kosten voor de rijlessen komen daar ook nog bij. Er wordt vaak een totaalpakket aangeboden. Hierbij krijg je een bepaald aantal lessen en met die lessen kan je afrijden. De kosten die eraan gebonden zijn liggen rond de 300 euro, dit is afhankelijk van de rijschool. Je hebt zelf niet de mogelijkheid om zelf het examen aan te vragen. Dit moet via je rij instructeur.

Aanvragen scooter rijbewijs

Wanneer je voor je theorie examen en je praktijkexamen bent geslaagd kun je een aanvraag indienen voor je scooter rijbewijs. Dit moet je doen bij de gemeente waar je woont. Je moet hierbij opletten dat je je pasfoto, legitimatie en benodigd bedrag bij je hebt. Je mag pas gaan rijden als je je scooter rijbewijs hebt ontvangen.

Vergelijkbare artikelen

Autobedrijf Nio

3 jaar geleden 0

Files

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.