Rouwboeket

Een rouwboeket is er een die ligt, niet om in de handen vast te houden. Zo een boeket komt rondom het graf te liggen wanneer er een uitvaart plaatsvindt. Een rouwboeket staat symbool voor respect en affectie naar de nabestaande toe. Het is wat natuurlijk verschilt per cultuur en geloof maar over het algemeen wel een bekend verschijnsel. Ook hebben rouwboeketten een over het algemeen dure status. Dat hangt ook vaak af van de grootte en soort bloemen. Het is vaak een alternatief voor een rouwstuk.

Begrafenis en crematie

Bij een begrafenis en crematie worden rouwboeketten ieder op een andere manier gebruikt. Op een begrafenis is het de bedoeling dat je de rouwboeketten rondom het graf laat liggen nadat de overledene is begraven. Ter nagedachtenis worden de bloemen echter toch vaak meegenomen door de nabestaanden.
Bij een crematie is het het geval dat de bloemen op het strooiveld worden neergelegd, maar dat kan ook afhangen van de plek waar iemand zijn as wordt gestrooid. Dat hangt echter volledig af van de familie en daar zouden tevens ook de bloemen van meegenomen kunnen worden.

Rouwstuk

Wat onder rouwboeket wordt verstaan, wordt niet gedaan onder rouwboeket. Er is een heel groot verschil tussen die twee. Voor een rouwstuk wordt oase gebruikt in tegenstelling tot een rouwboeket. Een rouwstuk wordt vaker gebruikt omdat het langer houdbaar blijft. Daar zorgt de oase dan ook voor. Een rouwstuk heeft een levensduur van ongeveer 25 tot 31 uur wanneer het zich in een omgeving bevindt met een temperatuur rond de 17 graden. Na die periode gaan de bladeren vaak slaphangen en de bloemen verwelken.

Door het water dat de oase in zich opneemt beschikken deze rouwbloemen over zo een lange levensduur.

Aanleiding

De reden waarom mensen natuurlijk een rouwboeket aanschaffen, is vanwege het feit dat er helaas iemand is overleden. Het zijn boeketten die erg mooi zijn en vaak voor een rustgevende sfeer zorgen. Vaak zijn de bloemkeuzes naar de wensen van diegene die is overleden. Zijn of haar wensen worden meegenomen in de keus van een boeket. Van kleur tot aan bloemsoort om de overleden persoon nog een laatste eer te doen. Vaak wordt wel voor de kleur wit gekozen omdat het een veilige en rustgevende kleur is.

Oase

Oase wordt gemaakt van oliederivaten en harsen en wordt ook wel steekschuim genoemd. Oliederivaten en harsen worden gemengd tot een warm mengsel. De ingrediënten die ervoor worden gebruikt rijzen snel en dat heeft als voordeel dat oase snel te maken is. De korst van de oase wordt ervan afgesneden en moet vervolgens 8 stappen doorgaan. Dat zijn de stappen waarin wordt getest op o.a. stabiliteit, wateropname en celstructuur. Juist vanwege het feit dat er geen oase wordt gebruikt bij een rouwboeket, is het belangrijk dat die op dezelfde dag als de uitvaart wordt gemaakt. Want oase zorgt ervoor dat verse bloemen goed blijven i.c.m. water die de bloemen verzorgt

 

Rouwboeket met lint in Rotterdam bestellen

Vergelijkbare artikelen

Trouwen

4 jaar geleden 0

The Last of Us

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.