Gele kamille

De gele kamille is een erg elegante en simpele bloem. De gele kamille bloeit vooral op druk groene plekken bijvoorbeeld in het bos of in de weiland, maar vaak zijn de gele kamille ook te vinden in normale woonwijken waar gezinnen wonen en ze dus zo voorbij de gele kamille langs rijden. De gele kamille is ook vooral bekend in de oude mythologie, maar daar straks meer over. Tegenwoordig wordt de gele kamille ook gebruikt als ingrediënt bij vele recepten. De gele kamille is erg gewild maar is dan ook genoeg te verkrijgen, als je het zelfs zou willen kun je ze bewijze gratis zelf buiten plukken. Mensen beweren dat de gele kamille een geneeswerkende kracht heeft, zo gebruikte de oude indianen de gele kamille bijna voor alles wat te maken had met het genezen van wonden of ziektes. De oude indianen hadden een brute traditie waarin het offeren van mensen niet raar was. Zij offerde vooral gevangen die iets erg gedaan hadden zoals iemand hebben vermoord. Voordat zij een gevangene offerde maakte zij een gele kamille mes. Om dit gele kamille mes zaten bloemen en bladeren van de gele kamille. De oude indianen dachten namelijk dat als je een mens offerde met het gele kamille mes dat de kracht van de persoon of een deel ervan in het mes werd gezogen. Zodra het kracht van de persoon in het gele kamille mes zat konden ze hier iemand met één steek doodde of iemand met een ziekte genezen. Het genezen met het gele kamille mes deden ze door de zieke persoon te snijden en er vervolgens gele kamille in te stoppen, in de wond. De gele kamille werd dan na het opensnijden van de wond van het mes gehaald en deze planten werden dan in de wond gedaan. In oude boeken staat dat ze won met behulp van deze duistere gele kamille meteen dicht ging en dat de persoon in een oog blik weer gezond en dus niet ziek was.
De gele kamille werd in de mythologie vooral als een status voor elitaire personen gezien. De goden hadden de gele kamille in het godenrijk alsof of onkruid was, overal waren wel gele kamille te vinden in het godenrijk. Een godin, athena hechtte veel waarde aan de gele kamille omdat zij de gele kamille gebruikte om daaruit kracht te werven om zo haar goddelijke krachten te optimaliseren. Een verhaal luidt dat athena in de tijd dat zij zwanger was van haar zoon een enorme pijn kreeg in haar buik. Door de pijn kreeg ze een hoop bloedverlies en zo gebruikte ze de gele kamille om weer tot rust te komen en weer gezond te worden. Haar zoon werd daarom ook kamille genoemd.
Veel mensen gebruiken de gele kamille ook als ingrediënt voor het eten of voorbij de thee. Vaak wordt de gele kamille gebruik in combinatie met een sinaasappelschil en zo geeft het de thee extra smaak.
De gele kamille komt veel voor op open vlaktes in de wereld dus op grote grasvelden of bijvoorbeeld op een onbezocht stukje land in het bos.

Vergelijkbare artikelen

De tomatenplant

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.