Regenkleding

Regen is nooit fijn voor mensen die vaak buiten aan het wandelen zijn, maar omdat het regent betekend niet dat we binnen moeten blijven zitten tot de regen gestopt is. Tegenwoordig hebben we namelijk regenkleding die ons beschermt tegen de regen. We hebben ze als ademende en waterdichte regenjacks zodat ze voorkomen dat je kletsnat wordt. Zo kunnen we alsnog naar buiten gaan om te gaan wandelen, fietsen, sporten, vissen bijvoorbeeld. Tegenwoordig kan je overal wel regenkleding kopen en vinden. Ze hebben ze in verschillende kleuren, maten, vormen, materialen en merken beschikbaar in bijna alle soorten winkels in Nederland.

Softshell of Hardshell?

Hardshell heeft namelijk ook een ander synoniem en dat is een waterdicht en ademend regenjack. Softshell is namelijk weer materiaal die waterafstotend is en niet waterdicht. Dat ik ook het verschil tussen Softshell en Hardschell. Soft is waterafstotend en Hard is waterdicht. Soft is ook dat ze minder ademend zijn en Hard weer ademend. Ook heb je dat het niet of net het geval is dat het minder rekbaar is plus de Hardshell heeft geen extra onderlagen waardoor je geen isolatie hebt. Iedereen heeft verschillende voorkeuren hoe ze hun regenkleding graag willen. Nu kan je kijken welk soort regenjas die bij jou het best past: Softshell of Hardschell?

Ademende regenkleding

Ademende Jacks of te wel waterdichte regenjassen kan je aanschaffen voor een bedrag dat ongeveer begint bij de €150. De ademende regenbroek wordt meestal niet mee in begrepen van de prijs voor de jas. De regenbroek zou je apart erbij moeten aanschaffen, omdat ze niet vaak als set verkrijgbaar zijn. Sommige regenbroeken hebben een rits die lang is aan de zijkant en is inbegrepen zodat je makkelijk de regenbroek kan gaan aanritsen dan dat je de broek helemaal moet gaan aantrekken. De prijzen van een regenbroek kan al beginnen vanaf €70.

Regenpak die niet ademend is

De eenvoudige regenpakken die we allemaal kennen kan je overal vinden tegenwoordig en kopen. De prijzen daarvan liggen onder de €50. Dit soort regenpakken is altijd zeer handig voor gevallen wanneer het uit het niks begint te regenen en je ze thuis er altijd snel bij de hand kan hebben. Ze zijn wel voor kortdurende regenbuien bedoelt. Dat komt omdat je bij langdurige regenbuien in het regenpak zelf heel erg gaat zweten. Daardoor ben je ook in het regenpak kletsnat. Daarom is het ook belangrijk dat je een regenbroek moet hebben, omdat je benen niet zo veel isolatie nodig heeft. De broek zelf zit voornamelijk ook niet fijn bij mensen. Ze vinden dat het heel hinderlijk is om erin te gaan bewegen. Daarom is de voorkeur voor een groot groep mensen om een waterdicht jack aan te schaffen.

Gamaschen

Het is niet een heel goed woord in het Nederlands, maar wat het eigenlijk inhoud is dat het een beschermhoes is voor schoenen en je onderbenen. Ze worden meestal van een stevig materiaal gemaakt. Doordat ze met een stevig materiaal worden gemaakt beschermen ze je niet allen voor de regen, maar ook voor modder, en nat gras etc.

Poncho

Een Regenponcho koopt u natuurlijk bij pimpjefiets.nl

Vergelijkbare artikelen

Portemonnees

2 jaar geleden

Polarization

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.