Premier League

De Premier League is een voetbalcompetitie. Het is net als veel van de grote voetbalcompetities die plaatsvinden in landen over de hele wereld.Het is een Engelse competitie, maar er zijn ook teams uit Wales bij inbegrepen.De teams in de Premier League zijn enkele van de beste voetbalteams ter wereld omdat de standaard van het voetbal hier zo hoog is.Alle teams spelen elkaar in het voetbalseizoen om te zien wie er als beste uit de bus komt en worden gekroond tot de kampioenen van de groep – en het beste team in het Engelse voetbal.

Wie zit er in de Premier League?

De Premier League is een groep van 20 van de beste voetbalteams uit Engeland en Wales.Schotland en Noord-Ierland hebben hun eigen voetbalcompetities.

Hoe wordt bepaald wie wint?

De winnaars van de Premier League worden elk seizoen op een rechtlijnige manier beslist.Elk team in de groep speelt elkaar tweemaal gedurende het seizoen – een keer per team, dus het is eerlijk.Elk team speelt in totaal 38 wedstrijden.Als een team een wedstrijd wint, krijgt het 3 punten. Als het gelijkspel is, krijgen beide teams 1 punt. Als een team verliest, krijgen ze geen punten.
Teams proberen het hele seizoen zoveel mogelijk punten te behalen door zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.Aan het einde van het seizoen wint het team met de meeste punten aan de top van de Premier League-tafel.Het zijn meestal dezelfde paar namen die eindigen aan de top als deze extreem rijke voetbalclubs vaak de beste spelers ter wereld hebben.Soms kan er echter een echte verrassing zijn, zoals toen Leicester City twee jaar geleden won, wat zeer onverwacht was!

Wat gebeurt er als het een gelijkspel op punten is?

Als twee teams op hetzelfde aantal punten zitten, wordt een andere meting gebruikt om te bepalen wie bovenaan komt. Dit wordt doelsaldo genoemd.Het verschil tussen doelpunten is het verschil tussen het aantal doelen dat een team heeft gescoord en het aantal doelpunten dat is gescoord. Het aantal gescoorde doelpunten tegen een team wordt afgetrokken van het aantal doelpunten dat het zelf heeft gescoord. Hoe groter het doelsaldo, hoe beter.
Dit is waarom het niet alleen om winnen gaat. Het is ook erg belangrijk dat teams zoveel mogelijk goals scoren in hun wedstrijden.Als twee teams hetzelfde aantal punten EN hetzelfde doelsaldo hebben, komt het erop neer wie de meeste doelpunten heeft gescoord. Als dat hetzelfde is, krijgen de teams dezelfde positie in de tabel.

Wat als een team tegen het einde van het seizoen niet genoeg punten haalt?

Net zoals het team met de meeste punten de winnaar van de Premier League wordt, staan de teams met de minste punten onderaan de tafel.Aan het einde van elk voetbalseizoen zullen drie Premier League-teams die niet goed genoeg hebben gedaan, worden neergehaald in de onderstaande competitie, het kampioenschap. Dit wordt degradatie genoemd.
Ze zullen worden vervangen door drie Championship-teams die het dit seizoen heel goed hebben gedaan, die naar de Premier League zullen gaan. Dit wordt ‘gepromoveerd’ genoemd.Als een team degradeert, speelt het in de onderstaande competitie voor het volgende seizoen. Het zal dat seizoen moeten vechten om promotie te winnen om weer terug te gaan naar de Premier League voor het volgende jaar, wat niet gemakkelijk is.

Is er een prijs voor de tweede plaats?

Natuurlijk is het ultieme doel om de Premier League te winnen, maar voor de teams die als tweede, derde en vierde eindigen, is alles niet verloren.Dat komt omdat de teams die het seizoen in de top vier eindigen, zichzelf een plaats verdienen in een andere competitie, de Champions League (niet te verwarren met het kampioenschap, dat is de competitie onder de Premier League!).De Champions League is een competitie voor de beste voetbalteams in Europa, dus als je in de top vier van de Premier League komt, krijg je als team de kans om te spelen in de belangrijkste competitie in het Europese voetbal.De Champions League-competitie wordt gespeeld op dinsdag en woensdag, terwijl de Premier League vooral op zaterdag en zondag wordt gespeeld. Dit betekent dat teams die in beide competities spelen veel meer games moeten spelen dan sommige andere clubs.

Wat zijn de competities onder de Premier League?

De Premier League is de beste van het beste.Zoals eerder vermeld, is onder de Premier League het kampioenschap.Daaronder is League 1, dan League 2, dan de National League.Er zijn veel, veel meer competities die daarvandaan doorgaan, maar het zou lang duren om ze allemaal op te noemen, omdat er honderden divisies en divisies zijn in het Engelse voetbalcompetitiesysteem. Deze gaan regelrecht terug naar divisies in zeer specifieke gebieden van het land waar teams op lokale gronden kunnen concurreren.In theorie kan elk team in het land dat in een van deze competities speelt zich een weg banen naar de Premier League, maar het zou nog jaren duren voordat ze dit zouden doen.

Vergelijkbare artikelen

Lionel Messi

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.