Gokken

Wat is gokken?

Gokken is meedoen aan een kansspel. Dit houd in dat je, je geld inzet op een spel in de hoop dat je meer geld kan verdienen. Het is heel verslavend en kan heel je leven kapot maken. Er zijn twee verschillende soorten van gokken. Je kunt gokken waarbij je bijna niks hoeft te doen en gokken waar je eigenlijk best wel slim voor moet zijn. Bijvoorbeeld in een casino aan de fruitmachine je hoeft er alleen geld in te gooien en trekken aan een handel en dan zie je of je wat gewonnen hebt of niet. Je hebt ook gokken waar je veel voor moet nadenken en het beste veel over moet weten, zoals voetbal als je een toto wilt zetten. Je moet veel weten over voetbal en de spelers zodat je weet op wie jij geld in kan zetten.

Wat doet gokken met je?

Gokken kan voor een fijn gevoel zorgen en het kan ervoor zorgen dat je gek wordt. Het fijne gevoel dat je kan krijgen is niet een blijvend gevoel dit voel je meestal wanneer je geld hebt gewonnen. Veel mensen denken dan dat ze een goede dag hebben en gaan blijven gokken. Ze hebben meer geld en blijven door spelen waardoor ze weer alles kunnen verliezen. Maar je kan ook gek worden en dan raak je steeds geld kwijt maar je blijft doorspelen in de hoop dat je het terug gaat verdienen. Dit kan ervoor zorgen dat je hele erge geld problemen gaat krijgen. Je gaat bijvoorbeeld geld lenen, je beseft dan zelf niet dat je geld uitgeeft die je niet hebt. Veel mensen denken dat ze weten wanneer ze kunnen stoppen maar dat kan je niet weten.

Verslaving

Je wordt niet gelijk verslaafd als je gokt. Veel mensen vinden het gewoon leuk om te gokken en het doet niks met hun maar, het risico op verslaving is er wel.

Als je verslaafd bent ga je het natuurlijk ontkennen. Je weet zelf vaak niet dat je verslaafd bent maar de mensen om je heen wel. Maar wanneer je zelf weet dat je verslaafd bent kan je best wel down worden. Van gokken krijg je ook een kick van de spanning. Aan die kick kan je ook verslaafd worden maar die kick trekt langzaam weg en als je de kick wilt blijven behouden ga je vaker langer door met gokken of je gaat meer geld uitgeven. Mensen blijven ook langer gokken om het geld dat ze hebben verloren om dat proberen terug te verdienen. Je merkt zelf ook dat je opeens je vaste lasten niet meer kan betalen en al het geld dat je geleend hebt. Dit kan ervoor zorgen dat je, je echt slecht gaat voelen en weer gaat gokken. Je kan denken dat je zo je geld terug verdiend of je gaat weer gokken om even alles te vergeten. Tijdens het gokken vergeet je alles wat er om je heen gebeurt, je kan zo een paar uur verder zijn en het niet eens beseffen.

Vergelijkbare artikelen

Honkbal

7 jaar geleden 0

Korfbal

7 jaar geleden 0

Fenerbahce

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.