Postzegels

Het minimum formaat van de postzegel is 140 x 90 mm en het maximumformaat is 380 x 265 x 32 mm. Een postzegel in Nederland kost 73 cent, voor twee postzegels kosten ze 1,46 euro en de prijs voor een internationale postzegel kost 1,25 euro.

Tarieven voor postzegel naar Nederland

Het minimum formaat van de postzegel is 140 x 90 mm en het grootste formaat is 380 x 265 x 32 mm. Een postzegel in Nederland kost 73 cent, voor twee postzegels betaal je €1,46 en de prijs voor een internationale postzegel is €1,25. Alle tarieven in euro’s: 73 cent voor een postzegel tot en met de 20 gram, €1,46 voor een postzegel die tussen de 20 en 50 gram ligt. €2,19 voor een postzegel die tussen de 50 en 100 gram ligt €2,92, voor een postzegel die tussen de 100 en 250 gram ligt €3,65 voor een postzegel die tussen de 250 en 2 kilogram ligt. Een pakketje dat door de brievenbus past gelden andere tarieven en daarbij kost het voor alle gewichten €3,95. Waardevolle brieven en documenten waar €50 aan verzekerd is kost €8,15. Waardevolle spullen die tot de €500 verzekerd zijn kosten €14,35 en wanneer de post wordt uitgereikt en als de ontvanger heeft betaald kost het €18,35.

Postzegels verzamelen

Postzegels worden over het algemeen geplakt op een kaart of brief, maar deze zegels zijn méér dan alleen stukjes papier die je erop plant. Deze postzegels zijn eigenlijk kleine kunstwerkjes met een betekenis erachter. Je hebt vast ook wel eens een postzegel gezien die je er erg mooi vond uitzien. Dat is ook de hoofdreden waarom er duizenden mensen postzegels verzamel. Je kan daarom ook een eigen verzameling beginnen door naar de PostNL Collect club te gaan. Je kan daar een abonnement nemen op de jaarcollectie en daar zie je ook nieuwe postzegels en themapostzegels. PostNL geeft ook jaarlijks diverse collecties aan postzegels uit. Hiervan verschillen de prijzen wel. Je bepaalt wel zelf hoeveel geld je aan je eigen postzegelcollectie uitgeeft. Wanneer je alle postzegels wilt ontvangen die in een jaar zijn uitgegeven kun je een abonnement nemen op de Jaarcollectie Nederlandse Postzegels. Dit kost ongeveer €80,- per jaar. De prijs per postzegel is afhankelijk van het aantal nieuwe postzegels die dat jaar zijn uitgegeven. Met dit abonnement ontvang je automatisch één exemplaar van alle postzegels de er dat jaar zijn uitgegeven. Deze postzegels ontvang je een of twee keer per jaar en dat geldt voor zowel gestempeld als ongestempeld.Je kan hiervoor uiteraard ook een bijpassend jaarboek of albumbladen bestellen.

Duurste postzegel in Nederland

Bij de veiling de Nederlandsche Postzegel en Muntenveiling in de plaats Weesp werd er een postzegel geveild die maar liefst €208.000 opleverde. Deze postzegel komt uit Kenia-Uganda uit het jaar 1925 die in eerste instantie een nominale waarde van 100 pond had. Deze postzegel werd op €170.000 afgeslagen, maar door de commissie voor het veilinghuis kwam daar nog 20 procent het uiteindelijke bedrag dat voor de postzegel betaald werd was €208.000. Van deze postzegel waren er enkele gedrukt en maar vier van de ongestempelde en gave exemplaren, deze worden tentoongesteld in musea. Hierdoor was de cataloguswaarde van deze zegel rond de €150.000. Op de postzegel staat een afbeelding van het portret van koning George de vijfde die van Brittannië kwam. Hij was in die periode koloniaal heerser van Oost-Afrika een.

De eerste postzegel

De heer Joseph Osmons Barnard moest in opdracht twee postzegels ontwerpen. De eerste postzegel had de kleur blauw van, deze had een waarde van 2 pence. De tweede postzegel had de kleur oranjerood en had een waarde van 1 pence. Echter waren ze niet volledig goed gemaakt want hij maakte een foutje met de tekst. Er moest de tekst Postage Paid op worden gegraveerd, maar hij graveerde de tekst Barnard Post Office. Er werden van deze twee postzegels in totaal duizend exemplaren gedrukt. In mei 1848 werd er pas een nieuwe druk gemaakt en werd er wel Post Office op gegraveerd.

Vergelijkbare artikelen

Twerken

8 jaar geleden 0

Sinterklaas

5 jaar geleden 0

Casino

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.