De romeinen

Wie waren de Romeinen?

Romulus heeft naar verluidt de stad Rome gesticht die aan de rivier de Tiber in B.C. was gelegen. 753. Rome werd gebouwd op zeven heuvels. De zeven heuvels van Rome werden de Palatijn, Capitoline, Quirinal, Esquiline, Viminal, Caelian en Aventine genoemd. Rome was aanvankelijk slechts een kleine vesting; onder de koningen en de republiek nam het sterk in omvang toe; maar het kon nauwelijks schitterend genoemd worden vóór de tijd van de eerste keizer Augustus Caesar. Het grootste aantal inwoners in Rome was vier miljoen; maar de gemiddelde populatie was niet meer dan twee miljoen. De romeinen hadden een sterke leger waar bij ze meer dan 1/5 van de wereld veroverde. Ze hadden een oorlogstechniek waarbij ze hun vijanden op het veld vernietigden door middel van schilden, zwaarden en speren.

Waar komen ze vandaan?

Het oude Italië werd gescheiden, in het noorden, door de Alpen, uit Duitsland. Het werd begrensd door de Adriatische Zee, door een deel van de Middellandse Zee en in het zuiden, door de Straat van Messina. Het zuiden van Italië werd bevolkt door een kolonie uit Griekenland.

De Patriciërs, de Plebeians en de Slaven

De Romeinen waren verdeeld in drie stammen en de mensen waren aanvankelijk gescheiden in twee rangen of klassen. De kleine heersende klasse van edelen werden de patriciërs genoemd en de andere klasse werd de plebeians genoemd. Slaven werden toegevoegd door het volk van Rome na door oorlog te zijn genomen, als straf, of werden eenvoudigweg in een staat van dienstbaarheid geboren. Het aantal slaven in Rome en via Italië was enorm en sommige rijke personen zouden duizenden slaven hebben bezeten. De macht van de meester over zijn slaaf was absoluut. De geschiedenis van Rome is die van een stad die oorspronkelijk slechts een paar mijl van het grondgebied had, en geleidelijk haar rijkdommen aanvankelijk over Italië en vervolgens over de bewoonde wereld uitbreidde. De Romeinen veroverden aanvankelijk de mensen in de omliggende gebieden. Hun honger naar rijkdom en macht nam toe en ze veroverden vele andere landen die deel gingen uitmaken van het Romeinse rijk. De hoofdstad van het Romeinse Rijk bevond zich in Rome en in 395AD werd elk land rond de Middellandse Zee geregeerd door de Romeinen.

Het westerse en oostelijke rijk

De Romeinen veroverden zoveel landen dat uiteindelijk het rijk in tweeën gesplitst werd: het Westerse Rijk en het Oostelijke Rijk, elk met een eigen keizer. De laatste West-Romeinse keizer, Romulus Augustus, nam ontslag in 476 A.D. maar het Oost-Romeinse rijk zou nog 1000 jaar duren, zoals het Byzantijnse rijk de landen in het oosten controleert.
Er zijn geen betrouwbare overlevingsrecords het Romeinse rijk. Er zijn geen gedetailleerde lokale gegevens, zoals die ten grondslag liggen aan de demografische studie van het vroegmoderne Europa. Grote aantallen impressionistische, moraliserende en anekdotische observaties over demografie overleven van de literaire bronnen. Ze hebben weinig zin in de studie van de Romeinse demografie, die eerder leunt op gissen en vergelijken, eerder dan op vastleggingen en observaties.

Vergelijkbare artikelen

Vlag halfstok

6 jaar geleden 0

Postzegels

7 jaar geleden 0

Theater

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.