Portemonnee

De portemonnee is ontstaan uit de Franse woorden ; porter wat namelijk dragen betekent en monnaine, dat muntjes betekent. Vanuit deze twee woorden is één woord gemaakt namelijk portemonnee. Tegenwoordig hebben vele mensen een portemonnee waarin zij dan hun geld bewaren, maar eigenlijk voornamelijk hun pasjes mee bewaren. Ik zelf heb bijvoorbeeld geen portemonnee want ik vind het gewoon fijner om geld in mijn zak te hebben en de pasjes ook, want als ik bijvoorbeeld naar de winkel ga en alleen mij ID en pinpas nodig heb vind ik het onnodig om de hele portemonnee mee te nemen, want vaak zijn het best grote dingen die portemonnees.

Geschiedenis

De portemonnee is uitgevonden tijdens de Romeinse invasie van Nederland. Namelijk toen de Romeinen Nederland binnen vielen moesten alle mensen vluchten voor de Romeinen er was een jonge man genaamd Dennis die de portemonnee heeft uitgevonden. Hij liet zien aan zijn dorps genoten hoe hij zijn spullen en natuurlijk zijn geld mee nam en dit beviel blijkbaar wel bij de dorpsgenoten en deden dit na. Zo begonnen steeds meerdere mensen van het leer gemaakt portemonneetje te gebruiken en werd het een hype. Ook de Romeinen kwamen er achter dat de Nederlanders dus portemonneetjes gebruiken om zo hun geld mee te kunnen nemen. Als de Romeinen een dorp binnen vielen en de dorp bewoners te laat waren om hun spullen te pakken, pakten de Romeinen natuurlijk de spullen van hen. Ook de Romeinen namen deze weer terug mee naar Italië en zo namen zij het mee over de hele wereld.

Portemonnee fabrieken in Nederland

Er zijn een heleboel fabrieken die portemonnees produceren. Er zijn een heleboel kleine fabrieken die deze producten produceren. Zo heb je er één in Utrecht zitten die meer dat een miljoen portemonnees produceert per jaar. Ook een andere grote fabriek de: Miranda fabriek produceert 30 % van de gehele markt in Nederland. De Miranda fabriek zet meer dan een miljoen euro per maand om. Dit zijn serieuze omzetten en zo wordt de Miranda fabriek ook erg gewaardeerd, natuurlijk ook voor hun uitmuntende kwaliteit en perfecte politiek positie in Nederland.

De markt van nu

Tegenwoordig kun je zowat overal wel een portemonnee kopen, bijvoorbeeld bij de bijenkorf, de Hema en de zeeman. Zo heb je dan ook gelijk drie verschillende prijs klassen voor de portemonnees. Zo heb je bij de zeeman een portemonnee voor 1 euro en zo kun je dan ook een portemonnee kopen bij de bijenkorf voor bijvoorbeeld 250 euro! Zo heb je een heleboel verschillende soorten merken voor de portemonnees, ik moet gelijk denken aan Gucci en Louis Vuitton. Maar je hebt natuurlijk ook een portemonnee van de h&m. Jammer genoeg zijn er ook een hoop concurrenten voor de bedrijven maar voor de consumenten is dat helemaal niet jammer!

Portemonnee in de markt

Zoals waarschijnlijk weinig van jullie zullen weten is de portemonnee het grootste export product van Afrika. Dit komt omdat daar een hele hoop koeien leven en van het leer van de koeien worden de portemonneetjes gemaakt. Zij verdienen hier meer dan 4 miljard dollar mee per jaar!

Vergelijkbare artikelen

Merkkleding

6 jaar geleden 0

MET gala 2019

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.