Pinda’s

De wetenschappelijke naam voor pinda is Arachis hypogaea, dit betekent ookwel de aardnoot, olienoot, apennoot of de grondnoot. Het grappige hiervan is dat de pinda geen noot, het is namelijk een peulvrucht. Dit is omdat de pindaplant een peul maakt met daar 2 zaadjes.

Taxonomische indeling:

Een taxonomische indeling is een indeling van het leven, ook de pinda hoort bij een aantal indelingen:

Rijk: Plantae – planten
De plantae is de wetenschappelijke naam voor het rijk der planten. Het rijk behoort tot de Unikonta indeling. De unikonta indeling behoort weer tot het Eukaryota domein. Dit 1 van de 3 domeinen dat het leven verdeeld.

Stam: Embryophyta – landplanten
De stam Embryophyta is een planten groep, voornamelijk landplanten. De botanische naam embryophyta is gekozen omdat de planten groeien uit een embryo.

Klasse: Spermatopsida – zaadplanten
De klasse Spermatopsida. Deze klasse bevat vaatplantjes die zaadknoppen bezitten. De voortplanting gebeurt dus via zaadjes.

Clade: Bedektzadigen
Bedektzadigen zijn de belangrijkstge landplanten in de stam embryophyta daarom ook de apart benaming. De wetenschappelijke naam hiervan is Angiospermae.

Orde: Fabales
De botanische naam voor de tweezaadlobbige planten orde. De pinda’s behoren bij deze orde.

Familie: Leguminosae – vlinderbloemenfamilie
De leguminosae familie of de fabaceae familie is de familie met 727 geslachten waarvan er plausibel 9000 soorten over zijn verdeeld. Het staat derde in de top 3 van grootste bloeiende planten familie.

Onderfamilie: Papilionoideae
De papilionoideae is de verdere onderverdeling van de leguminosae familie. Dit is ook de botanische naam voor tweezaadlobbige planten.

Geslacht: Arachis
Het geslacht arachis is ook wel de pinda.

Nu je weet wat de pinda is en hoe het zit met de Taxonomische indelingen, is het tijd om een lekkere en makkelijke recept te laten zien wat pinda’s bevatten.

Recept : Pindakoeken

Ingrediënten:

  • 250 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 450 gram bloem (tarwebloem)
  • 250 gram suiker (rietsuiker eventueel)
  • 150 gram gezouten pinda’s

Bereiding:

We beginnen eerst met het hakken van de pinda’s, dit hoeft niet perse fijn gehakt. Het is vooral de bedoeling dat je de pinda’s lekker groot laat.

Pak nu een keukenmachine en voeg de helft van pinda’s in de keukenmachine. Voeg hierbij ook de bovengenoemde ingrediënten. Nadat alles gemixt is, kneed je het deeg totdat het een subtiel geheel is.

Wanneer je dit hebt gedaan verpak je in huishoudfolie en laat je het een halfuurtje reizen in de koelkast. Verwarm nu alvast de oven op 180 graden celcius. Na het halfuurtje is het tijd om het deeg uit de koelkast te pakken. Vorm bolletjes van het deeg, hoeveel bolletjes je maakt is helemaal jouw keuze, dus leef je uit en maak zoveel als je kan.

Leg de bolletjes deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de bolletjes plat en druk de overgebleven pinda’s in het deeg.

Nu is het ongeveer 20 min wachten totdat de koekjes gebakken zijn. Zijn ze niet mooi goudbruin? Zet de oven wat lager en laat het nog wat langer bakken.
Serveertip: dip de koekjes voor de helft in een bak vol met Nutella chocolade of een chocolade naar keuze.

Vergelijkbare artikelen

Pannenkoekenbeslag

7 jaar geleden 0

Koolsalade recepten

9 maanden geleden

Saoto Soep

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.