Peru

Peru staat bekend om zijn prachtige natuur verschijningen, het land van de Inca’s waarvan voormalig Cuzco de hoofdstad is geweest. Peru is in het verleden door Spanje veroverd geweest. Dit gebeurde in 1572 en in 1821 werd Peru weer onafhankelijk. Tussen 1836 en 1839 vormden Peru en Bolivia een gemeenschap.

Enige jaren later ging Peru een oorlog aan met Spanje over de Guano-eilanden wat ook wel die Ballestaseilanden genoemd wordt. Dit was tussen de jaren 1864 en 1866.

In het land Peru kent men maar twee seizoenen dat zijn de droog seizoen dit is van April tot eind Oktober. De gemiddelde temperatuur bevind zich in deze tijd boven de 35 graden Celsius. In de maanden November tot Maart is het regenseizoen. In deze tijd regent het dagelijks en wordt het reizen extra lastig door dat de wegen erg modderig worden.

Er zijn 23 grote steden in Peru hiervan is Lima de hoofdstad, in 2015 is er een schatting gemaakt dat er 9 886 800 inwoners in de stad woonde. Naar verluid is dit nog is gestegen.

Peru is erg rijk aan bezienswaardigheden dit komt door haar prachtige natuur. Een van de wereldberoemde plekken is Machu Picchu, dit is een prachtig historische locatie op een berg.

Dichtbij de kust van Peru bevinden zich de Ballestas Eilanden. Voor de vogelliefhebber is dit een toplocatie, Chan Chan is een historische ruinen paleizen locatie waarvan het paleis Tschudi nog het best bewaard is. Caral ook bekend als een van de oudste steden van Amerika dat in 3-eeuwen voor christus opgebouwd werd.

Cuzco was de voormalige hoofdstad van de Inca’s, hier zijn door de oorlogen met Spanje de meeste gebouwen vernield. Er zijn hier veel heilige plaatsen, een van de bekendste is Sacsayhuamán. Dit zou gaan om een volledig goud beklede tempel.

De hoogvlaktes in Peru zijn gemiddeld 4 á 6 kilometer hoog dit is erg aantrekkelijk voor berg beklimmers.

Natuurlijk raden wij de hoofdstad Lima erg aan, hier zijn meerdere musea en is ontzettend leuk om te bezoeken.

Machu Picchu, een van de bekendere locaties op aarde is zeker een aanrader. De naam staat voor Oude man Hoogte, dit is letterlijk vertaald. Op 4200meter hoogte is dit een verbazingwekkende locatie. Met zijn ontzettend mooie uitzicht over een prachtig berg gebied is dit een onmisbare locatie.

Nazca lijnen is een woestijn met in het midden eeuwenoude locaties waar mooie figuurtekeningen in het zand te vinden zijn.  Titicacameer is het hoogste meer ter wereld waar je kunt varen. Het meer bevind zich op 3800meter hoogte.

Het tropisch regenwoud is een van de afwisselende landschapen, dit landschap is op enkele plekken de bezichtigen en is officieel een nationaal park.

Als laatst raden wij de Peruaanse keuken erg aan, met haar grootste variatie namelijk 490gerechten, over 2000 soorten soepen en 250 traditionele desserts is de Peruaanse keuken benoemd tot de meest uitgebreide variatie keuken ter wereld.

Het inca-rijk is zeker een aanrader als het gaat om reizen. Vooral om zijn prachtige natuur en zijn heerlijke keuken is dit een must have om op je bucketlist te hebben en deze vervolgens af te strepen!

Rondreis vakantie in Peru

Vergelijkbare artikelen

Alles over Argentinië

2 maanden geleden

Lissabon

3 jaar geleden

Indonesische vlag

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.