Mais koken

Wil je graag mais koken, maar heb je dit nog nooit eerder gedaan? Dan wordt het tijd dat je dit gaat leren. Het is namelijk erg eenvoudig dus daarom leggen we je het graag uit in dit artikel. In totaal duurt het maar twintig minuten en dan kun je genieten van de heerlijke mais die je zelf hebt klaargemaakt!

Als je mais gaat koken dan kun je gewoon de mais uit een blik nemen en deze vervolgens gaan koken. Maar hoelang mais koken gaat duren, hangt ook af van welke soort je hebt. Er zijn verschillende type mais. Als je mais uit blik neemt dan hoef je deze alleen maar op te warmen en in het blik zit ook al vocht wat je in de pan erbij kunt doen. Als je dit een paar minuten op laat staan dan kun je het daarna al eten. Je hoeft het alleen maar op laag vuur te zetten en dan gaat het vanzelf. Maar het is anders wanneer je een mais kolf hebt gekocht. Dan ben je gemiddeld toch wel 20 minuten kwijt met mais koken.

Hoe en hoelang verse mais koken

Je hebt de keuze gemaakt voor mais koken, maar hoe gaat dat in zijn werk? Daar gaan we nu verder op in. Als je dit stappenplan gaat volgen dan kun je zelf de mais koken en genieten van de heerlijke maaltijd.

  • Je gaat de bladeren en de draden van de mais kolf verwijderen. Je gaat dat doen door de buitenste bladeren naar beneden te trekken. Je hoeft hier niet heel zachtjes te werk te gaan. Soms zitten ze wat vast en dan moet je gewoon wat harder trekken.
  • Dan snijd je een stuk van de onderkant van de mais kolf af.
  • Dan heb je de keuze of je de maiskorrels van de kolf af gaat schrapen maar je kunt ook de hele kolf koken.
  • Vervolgens ga je een grote pan water (minimaal 2 liter) laten koken.
  • De volgende stap is de mais die je in de pan gaat doen en dit laat je dan samen gemiddeld 20 minuten koken. Als je wil weten hoelang de mais moet koken dan moet je naar de mais kijken. Heb je een kleine mais kolf met lichtgele korrels? Dan moet je hem ongeveer 10-12 minuten koken. Bij een grote kolf met grote gele korrels moet je hem ongeveer 15-20 minuten koken. Heb jij een kolf met donkergele korrels dan is de kooktijd ongeveer 25 minuten.
  • Als de kooktijd is aangebroken dan prik je met een vork in de maiskorrel. Kun jij er nu in prikken? Dan is de mais gaar.
  • Laat nu de mais uitlekken in een vergiet en dan is hij klaar om gegeten te worden. Je kunt hem opdienen bij je maaltijd en smakelijk eten!

Tips mais koken

Je moet er rekening mee houden dat je ongeveer 300 gram mais per persoon rekent. In de zomer kun je de mais ook op de BBQ doen. Dit is een heerlijke variatie dus probeer het zelf eens zodat jij een heerlijke maaltijd op tafel gaat zetten!

Vergelijkbare artikelen

Grana padano

5 jaar geleden 0

Sperziebonen koken

1 jaar geleden

Only registered users can comment.