Mobiele trends

Mobile World Congress 2018 is voorbij, en hoewel een van de grootste smartphones van het jaar op de beurs in Barcelona werd gelanceerd, is er nog steeds veel informatie te vinden over wat we de rest van het jaar met smartphones kunnen verwachten.Van de aanhoudende bezelloze trend en de terugkeer van de nivellering, naar kunstmatige intelligentie en steeds betere budgettelefoons, hier zijn de toptrends die we bij MWC hebben opgemerkt.

Bezelloze trend is hier om te blijven

De trend zonder rand, waarbij fabrikanten de randen rond een smartphonescherm trimmen, is nog lang niet over. Het begon allemaal met de Xiaomi Mi Mix in 2016, en nu heeft zelfs Apple het omarmd, waardoor de schermgrootte van de iPhone X toenam en de randen rond het scherm werden geknipt. Het voordeel is het gebruik van een kleinere, smallere telefoon, terwijl je meer schermruimte krijgt. De iPhone X van Apple is bijvoorbeeld kleiner dan de iPhone 8 Plus, maar heeft een groter scherm.Kleinere apparaten betekenen ook dat telefoonfabrikanten de beeldverhouding van 18: 9 gebruiken ten opzichte van de traditionele 16: 9-verhouding, wat betekent dat u meer inhoud ziet in verticaal scrollende apps en meer ruimte hebt voor multitasking met split-ups. scherm modus. Zelfs budgettelefoons zoals de nieuwe 5-serie van Alcatel passen de beeldverhouding toe, en dat betekent dat we dit jaar de bezelloze trend en de 18: 9-beeldverhouding naar meer budgettelefoons kunnen laten sijpelen. Niet zo verwonderlijk, omdat functies van het vlaggenschip altijd snel naar betaalbare apparaten kunnen springen.

De inkeping kopiëren

Maar er is nog een display-gerelateerde trend die niet snel zal verdwijnen: de inkeping. Als je de iPhone X bekijkt, zie je bovenaan een inkeping-achtige uitsparing in het scherm. Hierin bevinden zich de TrueDepth-camera’s en -sensoren die helpen om Face ID en Animojis te laten werken. De inkeping is niet echt goed ontvangen, maar het zit in ieder geval vol met veel technologie die een aantal nieuwe functies aandrijft. Bij MWC willen duidelijk dat smartphonefabrikanten het notch-ontwerp willen kopiëren zonder handige functies toe te voegen. In plaats van een zwarte streep zoals Samsung te gebruiken, voegen apparaatmakers inkepingen toe aan hun telefoons om Apple te kunnen kopiëren. We hebben er een paar afgerond, waaronder Asus met de ZenFone 5, maar geruchten wijzen erop dat Huawei Apple ook imiteert met de komende P20. Deze inkepingen voegen niet veel waarde toe, behalve de behuizing van de camera aan de voorzijde.Gelukkig zijn sommige fabrikanten aan het spelen met verschillende ontwerpen. Vivo heeft bijvoorbeeld een camera die uit de bovenkant van de telefoon steekt, en Xiaomi plaatst de camera aan de voorzijde op een enkel, onderste paneel. Hoe dan ook, verwacht dit jaar meer telefoons met inkepingen totdat iemand weet hoe je een echt bezelloze smartphone kunt maken.

Iedereen werkt aan kunstmatige intelligentie

LG was nauwelijks aanwezig op het Mobile World Congress, en de enige belangrijke aankondiging was een nieuwe versie van de goed ontvangen LG V30. De LG V30S ThinQ heeft meer RAM en meer interne opslag, maar zit ook boordevol kunstmatige intelligentie. LG’s A.I. verbeteringen komen specifiek naar de camera-app, waar het scènes kan identificeren en de juiste kleuren kan gebruiken om een ​​foto te laten knallen. Deze toevoegingen zijn nauwelijks een reden om de telefoon te kopen, maar het laat zien dat LG serieus bezig is met het ontwikkelen en verbeteren van zijn eigen A.I. Samsung gaat ook sterk met Bixby, en introduceert een handvol nieuwe camera-gerelateerde A.I. functies voor Bixby Vision. A.I. stond op het puntje van ieders tong, maar we hebben nog steeds geen veranderingen gezien die het spel veranderen, zoals wat Google en Apple al in hun respectievelijke besturingssystemen hebben geïntegreerd. Dit jaar verwacht je dat elke telefoon wordt gestart met een type highlight A.I. functie bedoeld om uw smartphone-ervaring te verbeteren. Of het werkelijk iets zal verbeteren, valt nog te bezien.

AR heeft nog steeds een geweldige app nodig

Net als A.I. was augmented reality ook een must-have op MWC. Op de Blade V9-smartphone van ZTE zijn enkele eenvoudige augmented-reality-stickers in de camera-app gebakken, maar het is Samsung’s Galaxy S9 dat in de schijnwerpers stond met AR Emojis. Net als bij Animoji van Apple kun je je eigen emoji maken en bewegingsregistratie gebruiken om een ​​video op te nemen. Het werkt niet zo goed als Animoji, maar het gaat nog een stap verder door een stickerpakket te maken op basis van je beeltenis. Sommige van de andere AR-verbeteringen van Samsung omvatten een make-uptool die in de camera-app is ingebouwd, waardoor mensen stijlen op hun gezicht kunnen aanbrengen en rechtstreeks in de app aankopen kunnen doen. Hoewel zowel AR Emojis als make-up nette toevoegingen zijn, hebben we nog steeds een AR-app of functie voor het veranderen van het effect gevonden die we continu willen gebruiken. We stellen ons voor dat elke camera-app op elke smartphone in 2018 een aparte categorie heeft die speciaal is bedoeld voor augmented reality.

Vaarwel wearables

Vorig jaar lanceerde Huawei de Huawei Watch 2 op MWC. In 2018 heeft geen enkele grote fabrikant een smartwatch aangekondigd. Ja, er waren bedrijven aanwezig die wearables lieten zien, maar behalve het assortiment fitness-trackers, hybride horloges of eigenzinnige wearables, zagen we nauwelijks enige innovatie in deze categorie. Wearables zijn niet dood, zoals blijkt uit Fitbit en Apple, maar concurrenten bieden nog steeds geen dwingende redenen om ze te kopen. Google vermeldde specifiek dat verbeteringen aan Android Wear dit jaar op de ontwikkelaarsconferentie zullen plaatsvinden, maar we verwachten dit jaar geen belangrijke ontwikkelingen in deze categorie.

Budget- en functietelefoons worden beter

We zeggen dit elk jaar, maar budgettelefoons worden nog beter. Net als schermloze beeldschermen valt tech die wordt aangetroffen in geavanceerde smartphones snel naar hun betaalbare tegenhangers. De 345 miljoen euro van HMD Global is daar een goed voorbeeld van – het zit boordevol technologie en de bouwkwaliteit is uitstekend. Maar op MWC dit jaar lanceerde Google een hele reeks Android Go-smartphones. Android Go is een versie van Android voor telefoons met zeer weinig RAM en opslag, omdat het besturingssysteem in de kern erg weinig ruimte in beslag neemt. Deze telefoons kosten minder dan $ 100, zoals de Nokia 1, en ze zijn in staat om een ​​solide smartphone-ervaring te bieden voor heel weinig geld. We denken dat ze behoorlijk populair zullen worden, en er zijn nog genoeg andere budget smartphones die zeker ons het prijskaartje in vraag zullen stellen.Stomme telefoons zien ook enige verbetering. Een bedrijf met de naam KaiOS is in snel tempo het besturingssysteem aan het worden voor functietelefoons, zoals de Nokia 8110 4G. Voordat je spot – er zijn 1,3 miljard feature-telefoongebruikers in de wereld, en naar schatting zullen ongeveer 600 miljoen van deze apparaten elk jaar worden verkocht voor de komende 5 jaar. Domme telefoons zijn aanzienlijk goedkoper dan touchscreen-smartphones, en ze vereisen vaak heel weinig gegevens. KaiOS brengt slimme functionaliteit en apps naar deze telefoons, zoals Google Maps, Google Assistent en zelfs Facebook, in een poging om de digitale kloof te overbruggen.

5G

Je kon nergens heen lopen op MWC zonder een soort advertentie of promotie voor 5G-technologie te zien. Het netwerk van de vijfde generatie heeft als doel supersnelle snelheden van internetverbindingen tot stand te brengen, wat voordelen biedt voor een verscheidenheid aan diensten en industrieën. We spraken met elke belangrijke Amerikaanse luchtvaartmaatschappij om een ​​update van 5G en de consensus is dat we tegen het einde van dit jaar de technologie in verschillende steden zullen gebruiken. Dat betekent nog niet dat je het tot 2019 zult gebruiken, en dat is de verwachting dat de eerste smartphone in staat zal zijn om het netwerk te gebruiken. Iedereen racet om de eerste 5G-carrier te zijn, of de eerste smartphone die 5G ondersteunt. Verwacht veel van de download- en uploadsnelheden op de belangrijkste smartwatch-persconferenties dit jaar.

Vergelijkbare artikelen

Bloemen sturen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.