Dark Web

Het dark web, ook wel het verborgen gedeelte achter het wereldwijde web. Je hebt een speciale toegang nodig al wil je op een dark web terecht komen. Het dark web staat niet bekend om de meest leuke dingen, er worden namelijk vaak via een dark web illegale drugs verkocht. Ook veel andere duistere dingen. Maar ook veel journalisten maken gebruiken van het dark web, zodat ze veilig kunnen werken en niet worden gespioneerd.

Veilig op het dark web

Zo moeilijk is het niet om op het dark web terecht komt, maar de vraag is eerder: Hoe kom ik er weg mee zonder in de problemen te zitten? Dan is het ook handig om een app op je pc te downloaden wat ervoor zorgt dat je veilig en in privacy op internet zit. En een antivirussoftware is ook noodzakelijk bij je computer. Dit maakt het voor andere moeilijk om je onlinedata tevoorschijn te halen.

Toegang dark web op je smartphone

Waarschijnlijk vraag je je zelf af of het wel veilig is om het dark web te komen via je iPhone. Dit hangt van je telefoon af en waarom je dark web wilt gaan gebruiken. Het besturingssysteem is erg ingewikkeld en kwetsbaar op Android, daarom is het dan ook geen aanrader om dark web te gebruiken op een android toestel.

Als het om anonimiteit gaat, zijn telefoon sowieso niet echt geschikt. Alles wat je doet op internet, wordt precies gevolgd. Veel apps gebruiken namelijk GPS-trackers, dat maakt het volgen van jouw gebruik op internet nog eenvoudiger. Zo kunnen je persoonlijke gegevens zo worden gestolen of je telefoon worden gehackt.

Wat is nu eigenlijk dark web?

Het dark web heeft veel variatie in zijn bezoeker namelijk, drugshandelaars, computer nerds, oplichters, anti-censuur-strijder of gewoon mensen die willen communiceren zonder dat iemand ze kan volgen.

Er worden veel verschillende termen gebruikt bij het dark web, deze moet je kunnen begrijpen al wil je het dark web echt willen gaan snappen. Deze termen zijn bijvoorbeeld, deep web, surface web, en gewoon het dark web zelf. Deze termen kunnen verwarrend zijn omdat ze erg vaak door elkaar heen worden gebruikt. Internet is door heel de wereld te gebruiken, een web is een communicatie middel wat gebruik maakt van het internetnetwerk.

Is dark web illegaal?

Om een simpel en duidelijk antwoord hierop te geven is het antwoord gewoon: nee. Je gebruikt de “tor browser” en als je deze gebruikt is dit eigenlijk altijd legaal. Maar als je dit gebruikt om bijvoorbeeld drugs te handelen of andere praktijken, is dit natuurlijk wel volkomen illegaal. De tor browser en het dark web zijn eigenlijk ingesteld om het privacy van de mensen te behartigen. Dit is een mensenrecht waar iedereen recht op heeft.

Mag je op het dark web komen?

Het dark web is legaal dus je mag er in principe natuurlijk gewoon op komen. Het is gewoon een verzameling van websites net als een gewone surf web.

Maar let er wel op dat het zeker niet altijd veilig is!

Vergelijkbare artikelen

Mobiele trends

5 jaar geleden 0

Hotmail aanmaken

6 jaar geleden 0