Top 10 meest bezochte websites

Tegenwoordig is iedereen alleen maar online bezig met surfen over het internet tot en met aan het zoeken naar handige websites. Er is meer dan genoeg te vinden online. Er wordt bijgehouden wat de meest bezochte websites zijn. En hier is een top 10!

Met op nummer 10: Yahoo!

Yahoo is een webservices-bedrijf. Je kan er dingen opzoeken in hun zoekmachine. Maar het heeft ook een nieuws-site. Ze hebben een videoplatform, vraag en antwoord site en financiële site. De website is al jaren lang populair door het gebruik van meerdere dingen. Hierdoor is het voor het online gebruik heel erg aantrekkelijk.

Nummer 9: Wikipedia

Heb je geen zin om in je oude geschiedenis boeken te duiken of het oude encyclopedie vanuit je zolder op te zoeken? Dan is Wikipedia de perfecte plek om het te zoeken. Het is de grootste online encyclopedie van de wereld met alle informatie die je nodig hebt. De website wordt bijgehouden door vrijwilligers die veel wetenschappelijke bronnen gebruiken om hun informatie kloppend te maken.

Op nummer 8: Taobao

Taobao is net als marktplaats, maar dan komt het uit China. Het online shoppen wordt tegenwoordig maar steeds populairder. Op deze site verkopen ze producten voor een lage prijs. De website heeft ongeveer per maand 580 miljoen bezoekers. Met zoveel bezoekers kan je wel 200 olympische zwembaden vullen met water. Dat is dus echt een hoop. Taobao hoort bij hetzelfde winkelketen waar shops zoals Ali Express bij horen.

Op 7 staat: Facebook

Als we het over social media hebben denken we vaak aan Instagram, twitter maar ook Facebook. Facebook ligt daarom ook hoog in de lijst met meest bezochte websites. Facebook is ook wel het grootste social media site op de wereld op dit moment. Inmiddels heeft de website meer dan miljoenen gebruikers die allemaal contact met hun familie en vrienden willen en foto’s naar elkaar willen sturen.

Nummer 6: Sohu

Er zitten meer Chineese webistes in deze lijst want het zijn toch de meest bezochte sites wereldwijd. Sohu kun je vergelijken met Yahoo! het heeft precies dezelfde dingen maar is het dan vooral bedoelt voor China. Ze hebben er een zoekmachine, nieuws, games en veel meer andere sites op staan.

Op nummer 5: qq.com

QQ.com is een online berichtservice in China. Je kan het vergelijken met WhatsApp of Messenger. Ze bieden een “one-stop online life service”. De netwerkdienst vraagt aan mensen om hun blogs, foto’s of video’s te kijken en luisteren. Je kan er nog veel meer op doen van muziek luisteren tot je grootste geheimen erop schrijven. Ongeveer maandelijks zitten er meer dan 800 miljoen mensen op de site.

We komen alweer aan bij nummer 4: Baidu

Baidu is het Chineese antwoord op internet. Je kan het vergelijken met google. Het succes van Baidu is groot. Tegenwoordig is het een van de grootste internetbedrijven ter wereld.

Nummer 3: Tmall

Je zag al eerder de naam Taobao in de lijst staan. Dit is daarvan een consumenten website. Ook deze webwinkel is onderdeel van de Ali express sites. Met gemiddeld meer dan 500 miljoen mensen die hun producten van deze site kopen.

Op nummer 2 ook wel het bekende: YouTube

Youtube is een online platform waar je video’s kunt kijken en zelf kunt plaatsen. Het hoort al jaren lang bij de populairste websites van de wereld. YouTube is dé plek waar je naartoe gaat als je een video, vlog, grappige video’s of ander soort video’s wilt zien. Veel mensen delen de video’s of muziekvideo’s met hun familie, vrienden of online met andere. Je kan deze site daarom ook zeker niet meer missen op internet.

Op nummer 1 niets minder dan: Google

Het kon ook niet anders. Wat begon als een zoekmachine is het nu uitgebreid tot een van de grootste bedrijven van heel de wereld. Ze zijn niet alleen gegroeid als bedrijf maar ook in wat ze bieden. Van zoekmachine tot je mail en je agenda. We hebben het natuurlijk dan over Google.

Vergelijkbare artikelen

Tales of Zestiria

4 jaar geleden 0

Leger

6 jaar geleden 0

Lystrosaurus

6 jaar geleden 0