Kaprosuchus

Kaprosuchus

De Kaprosuchus was een mooie oude dinosaurus die altijd alleen door het leven ging. Hij is al een tijdje geleden uitgestorven en behoorden tot de Crocodylomorpha. De Kaprosuchus was een echte strijder en kon overal leven. Hij behoorden van nature op het land maar in het water voelde hij zich ook zeker weten thuis. Je ziet ook aan zijn naam dat hij bij de krokodillen soort hoort. Je kan goed aan zijn bek zien dat hij een afstammeling is van een krokodil. De bek en het bovenlichaam is precies hetzelfde. Het enige verschil in het algemeen is dat deze dino een groot onderlijf heeft met poten en een grote staart. De krokodil van nu is een waterreptiel en is daarom ook meer in het water dan de andere soorten. In nederland hebben we verschillende afstammelingen van deze dino in de dierentuin. In musea hangen veel leuke stukken over deze dino en deze dino is vooral bekend als een echte krokodillen soort. Veel kinderen zijn erg fan van deze soort en gebruiken hem veel voor in spreekbeurten en boekjes.

Periode en tijdvak

De kaprosuchus leefde in het water en behoord ook in het tijdperk van krijt. Hij heeft lang onderwater geleefd en hierdoor kon hij nog lang overleven. In andere gebieden was er minder water en moest hij het met moeras doen. Hier vocht hij ook om zijn plek maar later bleek wel dat hij niet de sterkste was. Hij was al in vroege tijdperk uitgestorven en van de radar verdwenen die tijd. Dit weten we door verschillende informatiebronnen die op media in internet verschijnen.

Dieet en voeding

De kaprosuchus was veel aan het jagen en kon hierdoor een goed afgetraind lijf krijgen. Vooral zijn staart kon goed sterk worden en hierdoor kon die veel en snel zwemmen. Ook zijn uithoudingsvermogen werd hierdoor veel verbeterd. Over het voedsel zien we vooral dat hij op kleinere visjes en landdieren joeg om zo aan zijn dagelijkse eten te komen. Over het dieet zelf kunnen we niet veel vinden we weten alleen dat hij het heel lekker vond om te jagen in het water. Dit heeft hij lang gedaan zeker voordat hij bedreigd werd. Hoe deze soort precies jaagt is niet bekend.

Natuurlijke vijanden

In het water had de kaprosuchus af en toe wel concurrentie. Er waren veel haaien die dichtbij de kust aan het jagen waren. Als een kaprosuchus jong was kon het zeker gevaarlijk zijn zeker omdat die haaien hun ook als prooi zien. Maar als de kaprosuchus is uitgegroeid is het geen bedreiging meer als prooi. Wel kunnen ze vechten of elkaar vermoorden maar als prooi werd hij zo wel veilig gesteld. De eieren van deze dino werden goed verborgen en konden ook in het water goed beschermd worden. Er waren meer mannetjes in gevaar als prooi toen ze klein waren.

Gewicht en lengte

De kaprosuchus was een breed lang dier met een brede staart. Zijn bovenlichaam was erg laag maar wel heel breed. Hij kon wel 340 kilo zwaar worden en was een van de lichtste dino soort als het gaat om de water/land dinosaurus.

Vergelijkbare artikelen

Laminaat

7 jaar geleden 0

Omaha poker

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.