Lichtbak

Decoratief, handig en met een nieuwe tint. Lichtbakken zijn heel populair geworden in de afgelopen jaren. Dat is ook niet zo gek aangezien er steeds meer variatie en speciale foefjes worden aangepast. Veel mensen houden van variatie en nieuwe dingen. Ook bedrijven en organisaties willen uniek zijn om bij de mensen extra indruk te maken. Na 2015 is het zeker gelukt om mensen meer te laten interesseren in lichtbakken en bijbehorende. Vooral in de winter is het heel populair, donker en wit buiten met mooie opvallende lichtbakken binnen. het is zeker niet onopgemerkt gebleven door de bedrijven en organisaties dus zijn ze er nu volop mee bezig om de trend erin te houden en ook weer in 2018 een mooi jaar neer te zetten voor de lichtbakken.

Plekken in huis

De lichtbakken zijn natuurlijk niet voor elke plek geschikt in huis. Waar worden nou echt de lichtbakken geplaatst en waar geven ze het meest de functie en waar is de decoratie het meest actief? Er zijn verschillende meningen die mensen hebben gegeven. Hieronder staan ze weergegeven.

  • Richard: ”Ik heb een lichtbak aangeschaft en hang hem in de slaapkamer op. Ik heb in mijn woonkamer een open haart dus daar gaat alle spot naar toe. Dus heb ik besloten om het op een plek te bevestigen waar weinig licht is maar waar ik toch vaak ben. Zodra ik mijn slaapkamer inga om even te relaxen met een boek of de tv valt hij gelijk op. Ik ben erg blij dat ik deze keus heb gemaakt want het geeft een leuke bepaalde sfeer in huis’.’
  • Lars: ”Voor mij was het gelijk al een makkelijke keus ik heb een klein appartement dus kon ik hem eigenlijk overal wel plaatsen. Hij hangt nu in de hoek bij het raam naast mijn uitzicht op de 4e verdieping met een mooi lichtbakje ernaast”.
  • Simone: ”Ik heb misschien wel een aparte keuze gemaakt, ik heb hem in de wc hangen voor extra sfeer. Ik had geen idee waar ik hem moest hangen maar ik wou er toch een hebben toen heb ik hem toch maar in de wc gehangen. Het klinkt gek maar het geeft best een leuke sfeer”.

Volgens diverse meningen is het dus belangrijk dat je hem op een plek hangt waar niet veel licht in schijnt omdat de lichtbak anders niet echt goed opvalt, onze mening is dus hang hem op een plek waar weinig licht is zodat hij lekker opvalt. Probeer ook een plek te vinden waar je tevreden mee bent.

Gebruik lichtbak

Zoals al werd verteld is het natuurlijk belangrijk waar je hem hangt maar het is natuurlijk ook nog van belang waarvoor je hem gebruikt is decoratie echt de enige functie voor de populaire lichtbak en waarvoor gebruikt men het nou eigenlijk:

  • Artsen, zij gebruiken het bijvoorbeeld voor de röntgenfoto’s in het ziekenhuis of om te studeren.
  • Kunstenaars gebruiken lichtbakken bijvoorbeeld om bepaalde contouren te maken.
  • Tekenaars gebruiken het bijvoorbeeld om hun licht erop te schijnen en zo te kunnen tekenen of natuurlijk schetsen.
  • Hobbyisten gebruiken het bijvoorbeeld om te knutselen of er een bepaalde hobby mee uit te voeren.
  • Fotograven gebruiken het om natuurlijke dia’s aan te passen en de foto’s ermee te bewerken.

Jacht

Er wordt veel reclame gemaakt om het gebruik en de verkoop te stimuleren. Hierboven wordt al laten zien dat je er veel mee kan en reclamemakers proberen dit steeds meer toe te passen. Jagers gebruiken het ook om te jagen en bepaalde vallen te zetten. In Nederland is dit verboden maar wordt het alsnog wel gebruikt tegen de wet in helaas. Dit kan je moeilijk controleren. In Japan is dit echter legaal er worden daar veel walvissen en bijvoorbeeld orka’s. Hier worden s’nachts lichtbakken gebruikt om de prooi te informeren. Hoewel Greenpeace en het WNF ermee bezig is, is er tot zover nog geen resultaat en mag het in Japan nog altijd doorgaan.

Conclusie

Na veel speculeren zijn er veel conclusies ontstaan voor mensen in Nederland en rondom. Mensen willen dat de lichtbakken verboden wordt in heel de wereld omdat het voor teveel kwaadheid wordt gebruikt en dat het niet duurzaam genoeg zou zijn. Andere vinden het juist mooi en zeggen: ”Ja in de wereld gebruikt veel wat niet goed is maar wat doe je er tegen.” toch zijn er geen eindconclusies getrokken mensen zijn nog altijd met verschillende meningen bezig. Wie had ooit gedacht dat lichtbakken zo’n grote discussie zou vormen? Tot zover heeft de politiek zich nog niet laten horen wie weet wat het in de toekomst brengt met de andere ontwerpers en nieuwe ideeën. We zullen snel meer weten, aldus lichtbakken.

Vergelijkbare artikelen

Bevestigingsbeugels

6 maanden geleden

Stopcontact aansluiten

2 jaar geleden

Only registered users can comment.