Computers

Computer

In deze tijd dat we leven is het gebruik van computers heel erg noodzakelijk voor de meeste van de mensen, maar niet veel mensen beschouwen de medische gevolgen die het werken met computers kan veroorzaken, zoals een beschadigd gezichtsvermogen, slechte houding, artritis in de vingers en computer-belastings-letsels die kunnen worden veroorzaakt door zitten in een positie voor een langere periode. Bovenstaande problemen worden vaker geassocieerd met ouderdom, maar vanwege vele factoren, zoals een slecht ontwerp van onderdelen, nabijheid van de gebruiker tot het scherm en een overschot aan opeenvolgende werkuren, betekenen bovenstaande problemen zowel bij jonge als oude computergebruikers. Dit is een uiterst belangrijk probleem, omdat computers steeds belangrijker worden in elke hoek van het werk. De medische effecten die hierdoor worden veroorzaakt, zullen toenemen, tenzij er voldoende onderzoek wordt verricht en er tijd wordt besteed aan het zoveel mogelijk elimineren en verminderen van deze problemen. Naar schatting gaat het bij minstens 75% van alle banen om een bepaald niveau van computergebruik; dit betekent dat driekwart van de beroepsbevolking wordt blootgesteld aan tal van gezondheidsproblemen, hetzelfde kan gezegd worden van studenten en opvoeders die geen enkele dag zonder toegang tot een computer doorlopen voor academisch werk. Het aantal mensen dat recreatief met computers werkt en computers gebruikt, zal de komende jaren aanzienlijk toenemen, dus het is van cruciaal belang dat deze problemen vroeg of laat worden geïdentificeerd en opgelost in een poging deze problemen te verminderen of zelfs uit te roeien.

Computer programmeren

Charles Babbage, een Engelse werktuigbouwkundige ingenieur en een polymath, is ontstaan uit het concept van een programmeerbare computer. Beschouwt als de “vader van de computer”, hij conceptualiseren en uitvond de eerste mechanische computer in de vroege 19e eeuw. Nadat hij in 1833 aan zijn revolutionaire verschilengine werkte, ontworpen om te helpen bij navigatieberekeningen, besefte hij dat een veel algemener ontwerp, een analytische motor, mogelijk was. De invoer van programma’s en gegevens moest via geponste kaarten aan de machine worden geleverd, een methode die op dat moment werd gebruikt om mechanische weefgetouwen, zoals het jacquardweefgetouw, te sturen. Voor uitvoer zou de machine een printer, een curveplotter en een bel hebben. De machine zou ook in staat zijn om nummers op kaarten te ponsen om later te worden gelezen. De motor bevatte een rekenkundige logica, een besturingsstroom in de vorm van voorwaardelijke vertakkingen en lussen en een geïntegreerd geheugen, waardoor het eerste ontwerp is voor een computer voor algemeen gebruik die in moderne termen kan worden beschreven als Turing-voltooid.

Computers bouw

De machine was ongeveer een eeuw vooruit op zijn tijd. Alle onderdelen voor zijn machine moesten met de hand worden gemaakt, dit was een groot probleem voor een apparaat met duizenden onderdelen. Uiteindelijk werd het project ontbonden met het besluit van de Britse regering om de financiering stop te zetten. Het onvermogen van Babbage om de analytische motor te voltooien, kan voornamelijk worden toegeschreven aan problemen, niet alleen van politiek en financiering, maar ook van zijn verlangen om een steeds geavanceerdere computer te ontwikkelen en sneller vooruitgang te boeken dan iemand anders zou kunnen volgen.

Leven met computers.

Zonder computer is het leven heel erg moeilijk in deze tijd. Je hebt wel voor alles computer nodig zoals werk of school.

ps5 aanbiedingen

Vergelijkbare artikelen

IPod

6 jaar geleden 0

Mechanisch toetsenbord

2 jaar geleden

De Xbox 360

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.