Leven op mars?

De grote vraag voor iedereen is natuurlijk, is er leven mogelijk op mars? Verschillende onderzoekers hebben antwoord gegeven op die vraag.

Mars kan bewoonbaar worden maar er moeten wel heel wat veranderingen komen. Er moet vloeibaar water komen op de planeet en op zekere hoogte is dat zeker nog niet altijd zo. Echter alleen in de warmste maanden is er vloeibaar water te vinden op mars, voor de koude maanden is er dus nog geen oplossing. Buiten dat moet de planeet mars ook nog in de goeie zone zweven. Bij de zon licht de aarde op de juiste plek maar we weten nog niet of dat bij mars ook zo is. Omdat mars een anderhalve astronomische sector buiten de zone bevind en een erg kleine en dunne atmosfeer heeft komt er dus alleen in de warmste vloeibaar water voor op de planeet mars. Uit het verleden heeft mars wel sporen achter gelaten over hoe het te werk gaat. Na deze werking werd er onderzocht dat mars een leefbaar leven op de planeet kan scheppen. Echter is het water van mars veel te zout, om dit te zuiveren kost veel meer geld en tijd dan op de aarde. Het is dus nog maar de vraag of dit kan worden gedaan.

Missie op mars

De verkenning op mars is altijd heel belangrijk geweest voor ons. Mars is de dichtstbijzijnde planeet van de aarde en dus het makkelijkst te bereiken voor ons. Vele deskundigen hebben gemeld dat de aarde steeds meer inwoners krijgt en het steeds moeilijker wordt om leven te brengen op 1 planeet. Uiteindelijk moet het doel zijn om meerdere planeten leefbaar te maken zeiden ze. Na deze uitspraken zijn landen zoals Duitsland, Rusland en Japan steeds meer gaan ontdekken over echt leven op mars. Zo heeft Duitsland laten weten dat er vele ontdekkingen zullen komen uit hun kant.

Het gaat niet altijd goed met de onderzoeken en de missies op mars, reeds zijn er veel beelden verloren gegaan nadat een astronaut contact probeerde te maken bleek er een storing te zitten, hierdoor kon er helaas geen nieuwe ondervindingen worden gedaan. Het doel is alsnog dat rond het jaar 2025 mensen kunnen lopen op mars en kunnen beginnen met het opzetten van een beschaving. Dit levert ook nog veel problemen op iedereen wilt natuurlijk zijn eigen beeld op de nieuwe planeet zien de een wil dit en de ander wilt dat. Wie bepaald nou wat er komt en hoe worden er grenzen aangegeven. Tot zover is er niet echt duidelijk gesproken over een beleid op mars, het is natuurlijk pas in het jaar 2025 dus er is nog altijd genoeg tijd maar het is niet gek dat veel mensen dit nu al afvragen.

Conclusie

Het mars project zorgt bij veel mensen twijfels over wat goed is en wat niet. Het moet echter nog blijken hoe het de komende jaren gaat uitpakken. Het is natuurlijk de vraag over hoe dit verder afloopt en hoe de komende jaren zich zullen vervolgen. Aldus project mars.

Vergelijkbare artikelen

Blauwe bloemen

6 jaar geleden 0

Wat is NASA?

4 jaar geleden 0

Ceratopsen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.