Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm binnen de fysiotherapie. Kinderfysiotherapie wordt toegepast op kinderen tussen de 0 en 18 jaar en is van belang wanneer de ontwikkeling van de motoriek en zintuigen van uw kind niet normaal verloopt.

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm binnen de fysiotherapie. Kinderfysiotherapie wordt toegepast op kinderen tussen de 0 en 18 jaar en is van belang wanneer de ontwikkeling van de motoriek en zintuigen van uw kind niet normaal verloopt. Het niet goed functioneren van het lichaam kan een gevolg zijn van een slechte ontwikkeling van de motoriek van het kind. Op sociaal gebied kan het ook een slechte invloed hebben op het zelfbeeld van het kind. Kinderfysiotherapie kan in dit geval kinderen helpen zich ten zeerste te ontwikkelen.

Kinderfysiotherapie nodig?

Wanneer kinderfysiotherapie nodig is kan de aanduiding hiervoor erg veschillen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een sportblessure maar ook om een achterlopende ontwikkeling van de motoriek. Als er sprake is van een houdingsafwijking of andere problemen met de motoriek van uw kind dan is kinderfysiotherapie de ultieme oplossing. Er kan een sportbegeleider worden ingeschakeld die samen met uw kind zijn houding gaat verbeteren. Hierbij wordt het aanleren van een goede houding en motoriek boven op gesteld. Wanneer de motorische vaardigheden van uw kind achterlopen op zijn leeftijdsgenoten kan kinderfysiotherapie helpen bij het optimaliseren van de motorische vaardigheden.

Motoriek van uw kind

Vaak zijn ouders bezorgt om de ontwikkeling van de motoriek van hun kind. De bezorgtheid hierom moet serieus worden genomen. Het is dan ook aanbevolen om een arts of verpleegkundige te raadplegen wanneer u het idee krijgt dat er iets niet klopt met de motoriek van uw kind. Een schoolarts of leerkracht zou ook kunnen aangeven wanneer de motorische ontwikkeling van uw kind niet klopt met die van zijn leeftijdsgenoten. Als er problemen zijn met het functioneren van het lichaam kan dit een slechte invloed hebben op het zelfbeeld. Wanneer de problemen tot serieus niveau oplopen is het van belang om vast te stellen tot in hoevere het probleem zich heeft ontwikkeld. Na het vast stellen van de problemen is het mogelijk voor de arts of gespecialiseerd verpleegkundige om adequaat advies te geven. Het is belangrijk dat de problemen vroegtijdig worden opgemerkt zodat de juiste kinderfysiotherapie kan bijstaan aan het ontwikkelen van de motoriek van uw kind.

Kinderfysiotherapie: Sportbegeleider

Veel sportende kinderen hebben wel eens een blessure, vooral wanneer uw kind er fanatiek bezig is met zijn favoriete sport. Tijdens een groeispurt is uw kind extra gevoelig voor sport blessures en het is natuurlijk erg vervelend wanneer hij/zij gehinderd wordt in het bewegen. Bij een sportblessure is het belangrijk dat er een goede diagnose gemaakt wordt. Kinderfysiotherapie kan helpen bij het helen van de blessure, bovendien heeft een kinderfysiotherapeut veel verstand van het lichaam van kinderen. Bij kinderfysiotherapie wordt er tijdens een afspraak met de therapeut vast gesteld wat het probleem is, vervolgens wordt er advies gegeven en moet er eventueel een behandeling worden gevolgd. Vaak houdt de behandeling van sportblessures lichamelijke oefeningen in en blijft uw kind bewegen, ook tijdens de sportblessure dus. De behandeling voor sportblessures draagt bij aan de lichamelijke ontwikkeling van uw kind, hierdoor kunnen herhalingen van sportblessures ten zeerste voorkomen worden.

Vergelijkbare artikelen

Parfum

5 jaar geleden 0

Baard trimmen

6 jaar geleden 0

Hooikoorts

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.