GHB

GHB is een vloeibaar middel wat in de jaren 60 is ontwikkeld, en werd gebruikt al narcose middel. Later werd het ook in het uitgaansleven opgewekt. Het probleem is dat het moeilijk te doseren is. Daardoor neem je snel te veel, en in een diepe slaap terecht komt en bewusteloos kunt raken. Ook heeft het een zoute en bittere smaak. GHB stond eerst op de lijst van softdrugs maar het is nu overgezet naar harddrugs. Omdat er veel meer mensen opgenomen worden door het gebruik van deze drug dan een ander soort drugs. De ambulances moeten er daarom vaker ervoor rijden. Wanneer je het gebruikt duurt het ongeveer 15 tot 30 minuten dat je er wat van voelt, daarna kom je na ongeveer 45 minuten in je top punt. Dit effect duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Het effect van GHB

GHB word ook wel eens vloeibare XTC genoemd. Door GHB voel je je relaxed en rust. Maar ook komt het voor dat je warm gevoel krijgt naar andere mensen. Vaak krijgen mensen ook een praatkick ervan en worden angsten en remmingen verminderd. Maar het kan verschillen omdat het invloedbaar is door andere drugs of alcohol. En ook heeft de dosering ermee te maken.

Nadelen van GHB

Aan GHB zitten ook nadelen verbonden. Als je het neemt met een lege maag vergroot je de kans dat het minder goed valt. Je kunt er duizelig van worden en slap, je hebt dan nergens meer kracht voor. Daarnaast is kan je er ook hoofdpijn van krijgen of je voelt je misselijk. Wanneer je teveel neemt kan je ook out gaan. Dit is nog heftiger. Wanneer je out gaat ben je helemaal buiten bewust zijn. Als je dan niet wakker gemaakt kunt worden, moet er serieus hulp gezocht worden. Het is gevaarlijk om de drug de ademhaling verdoofd. Out gaan kan circa 3 tot 4 uur uren en dan is er kans dat je je eigen tong of braaksel inslikt en daarin stikt. Als je out aan gaan bent moet je ook meet vertrouwen op de omgeving en met wie je bent. Je hebt zelf namelijk niet in de hand wat je aan het doen bent.

Zelf GHB maken

Omdat het nu op de harddrugs lijst staat word het ook zwaar gestraft om het te produceren. Maar GHB kan je ook zelf maken, de benodigde stoffen zijn in bijna elk keukenkastje te vinden. De basis van GHB zijn GBL (gramma-butyrolacton) dat is een oplosmiddel of een schoonmaakmiddel. Ook zit er Natriumhydroxide (noOH) in, dat is een gootsteenontstopper. Als laatst zit er gedestilleerd water erin. Om de drug te maken moet je alleen de goede hoeveelheden weten.

Verslaving

Wanneer je veel GHB gebruikt in grote hoeveelheden kan dit snel leiden tot een verslaving. Ook krijg je snel ontwenningsverschijnselen als je niet gebruikt. Je wordt deprissief, angstig of verward. Daarom gebruiken mensen het weer om zich relaxt te voelen.

 

Vergelijkbare artikelen

Vitamine D tekort

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.