Kerst gedichten

Kerstmis

op 25 & 26 december vieren wij de geboorte van Jezus. Het hele land is versiert en staat in het teken van Lichtjes, sneeuw en gezelligheid. Er staat een versierde boom in de woonkamer met ballen en lampjes erin. Onder de boom zijn cadeautjes te vinden en iedereen komt gezellig bij elkaar om dit feest te vieren. Er wordt een diner klaar gemaakt en iedereen eet gezellig bij elkaar. Het meest beroemde recept is de kalkoen in de oven. elk jaar wordt dit weer opnieuw bereid. Tijdens dit feest worden er liederen gezongen en gedichten voorgelezen. Vooral in de kerk. Dit is een christelijk feest. Op 24 december is het kerstavond. De mensen gaan dan naar de kerk om liedjes te zingen en het verhaal van Jezus word verteld aan de mensen.

kerstgedichten

Tijdens kerstmis worden er gedichten geschreven en voorgelezen. Deze gedichten gaan over allerlei onderwerpen. Tijdens dit feest staat alles in het teken van liefde en vrijheid. alle oorlogen worden even stilgelegd en het is een moment om samen te zijn. Deze periode is een hele fijne en vrolijke periode. Maar het kan ook een verdrietige periode zijn als er iemand overleden is. Met kerst vieren we het samen zijn en als er iemand ontbreekt valt dat bij deze dagen extra zwaar. De gedichten worden geschreven door Nederlandse dichters. Maar ook kinderen of familie leden schrijven vaak gedichten. Op de meeste scholen worden er wedstrijden gehouden voor wie het mooiste gedicht heeft gemaakt. De gedichten worden vaak in de kerk voorgelezen zodat iedereen die prachtige teksten kunnen beluisteren. De gedichten zijn ook op internet te lezen.

Poëzie en rijmen

Wat je vaak ziet bij kerstgedichten en vooral ook bij kinderen zijn gedichten die rijmen op elkaar. Dit is de makkelijkste gedicht vorm en is het klinkt lekker als het hard op wordt voorgelezen. Maar er ook worden de poëzie gedichten steeds populairder. daarin gaat het niet om rijmen maar om de boodschap die erin staat. Op school wordt deze methode al vroeg geleerd om de kinderen een steeds beter beeld te geven van poëzie. Ze leren de kinderen gedichten te schrijven bij feestdagen zoals Pasen, Kerstmis en Sinterklaas.

kerstliedjes

Ook word er in deze tijd veel gezongen. Naast gedichten worden veel liedjes geschreven. De liedjes gaan over het religieuze verhaal van Jezus. Of ze gaan over het algemene winter gevoel zoals kerstbomen en sneeuw. Al ruim een aantal weken voor dat het zover is worden de eerste liedjes al op de radio gedraaid. Het maakt de mensen vrolijk in de donkere dagen. Wat vooral zo fijn is aan de liedjes is dat je het echte kerstgevoel eruit kan halen. De meeste liedjes komen uit de Verenigde Staten van Amerika. Daar zijn grote artiesten die kerstnummers zingen. Het beroemdste nummer dat elk jaar weer terug komt is “Last Christmas” van Wham! Ook de videoclip bij dit nummer is zeer bekent. In de kerk worden ook veel liedjes gezongen door kinderkoren en volwassenekoren. Deze liedjes gaan meer over het verhaal van Jezus Christus.

Vergelijkbare artikelen

Theater

4 jaar geleden 0

Journalistiek

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.