Kerstliedjes

Kerstliedjes

Het doel van Kerst is de viering van de geboorte van Jezus. Het is een periode van hoop, vreugde en liefde. Kerst staat daarnaast ook bekend om haar kerstliedjes. Natuurlijk vindt iedereen kerstliedjes leuk. Het maakt niet uit in welke variant je kerstliedjes luistert. Er zijn zoveel bekende soorten, waaronder klassieke, moderne, techno, dubstep en zelfs metal kerstliedjes. Er zijn vele combinaties mogelijk omdat je met muziek unieke combinaties creëert. Uiteraard luistert men naar kerstliedjes tijdens de kerst omdat het logischerwijs de juiste periode is. Denk hierbij kerstliedjes bij het optuigen van de boom of tijdens de kerstmaaltijd. Kerstliedjes zorgen voor een gelukzalig gevoel. Waarom zijn kerstliedjes zo leuk en waarom heeft het zo’n invloed op mensen? Het doel is natuurlijk het overbrengen van vrede, liefde en hoop. Je zult merken dat iedereen elkaar vrede toewenst tijdens kerst. Het werkt immers psychologisch op de mens. Daardoor gaan wij toch anders met elkaar om.

Kerstliedjes zijn erg populair en die kun je vinden op bijvoorbeeld YouTube. Daar heb je een voldoende kerstnummers staan die je continu kunt afspelen wanneer jij er behoefte aan hebt. Daarnaast zijn er ook lijsten waar verschillende hits weergeven staan. Dit zijn bijvoorbeeld de 50 meest beluisterde kerstliedjes. Deze kerstliedjes worden wereldwijd vaak afgespeeld, waardoor zij zoveel views krijgen. Het bekendste nummer is van Mariah Carey, namelijk ‘‘All I want for Christmas is you.’’ Sommige mensen hebben het al zo vaak gehoord, waarna zij op den duur dachten dat het een afgezaagd nummer is, maar toch blijven die mensen luisteren vanwege het nostalgische kerstgevoel toen dat nummer destijds verscheen. Daarnaast is Wham! met het nummer Last Christmas ook erg populair onder de kerstliefhebbers.

Kerstliedjes zorgen voor een impulsief gevoel tijdens het optuigen van de kerstboom. Het kost namelijk erg veel moeite om een kerstboom op te tuigen. De verlichting decoreert de boom op een prachtige wijze, maar daarna volgt het moeilijkste werk. Je wilt dat de ballen goed over de boom verdeeld worden en dat er geen kale plekken zichtbaar zijn. Er zijn natuurlijk perfectionisten die de kerstboom zo perfect mogelijk willen optuigen. Dat zorgt voor veel frustratie bij hen, maar met behulp van muziek vermindert dat de hoeveelheid frustratie. Wanneer je een kerstliedje opzet, merk je vanzelf dat het optuigen van de kerstboom eenvoudiger gaat.

Natuurlijk is het ook leuk wanneer je kerstliedjes afspeelt tijdens het kerstmaal. De kerstliedjes moeten echter niet hard staan, want dan kun je het gesprek niet optimaal volgen. Kerstliedjes moeten zo afgestemd worden dat je familie, vrienden en kennissen goed hoorbaar zijn. De kerstliedjes functioneren als achtergrondmuziek. Klassieke kerstmuziek is erg populair bij een kerstmaal, want dat zorgt immers voor rust. Het is erg belangrijk dat je geen drukke muziek opzet tijdens het kerstmaal. De kans is dan groot dat men zich daarop focust, waardoor er geen gesprek kan plaatsvinden. Daarnaast moeten kerstliedjes ook niet te kort duren, want dan krijg je weer een ongewenste stilte bij de gasten. Als gast reageer je automatisch op de stilte. Het is nooit leuk wanneer je een kerstmaal organiseert en dat er vervolgens een stilte valt. Dat is een nachtmerrie voor iedereen die een kerstmaal klaarmaakt.

Uiteindelijk hebben kerstliedjes een positief invloed op het brein van de mens. Kerstliedjes klinken vredig en dat is ook vanzelfsprekend. Kerstliedjes mogen geen schreeuwerige muziek bevatten. Desalniettemin zijn er ook al versies waar artiesten kerstliedjes omtoveren in een moderne stijl, zoals hardcore, dubstep of metal. Daar moet je uiteraard van houden, maar kerstliedjes zijn oorspronkelijk gemaakt voor het overbrengen van liefdevolle momenten die je met elkaar deelt. Geniet dus elk moment van de unieke momenten van kerst. Alvast een fijne kerst toegewenst!

Vergelijkbare artikelen

Journalistiek

7 jaar geleden 0

Azië

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.