Istanbul

Istanbul is een stad in Turkije die veel bezocht en gezien wordt door mensen die daar op vakantie gaan en mensen die daar wonen. Het bevind zich tussen Azië en Europa, door de locatie heeft het een mooi verleden dat veel aandacht trekt omdat het interessant is. Wat je het meeste kunt doen is winkelen, uitgaan, of wandelen, vissen of mooie plekken bezoeken als vakantieganger.

Leuke plekken om te bezoeken

Het meeste bekende plekken zijn de moskeeën zoals de blauwe moskee en Aya Sophia deze twee moskeeën zitten op dezelfde locatie waardoor het makkelijk te vinden is. Je hebt ook de grote bazaar/sosyete bazaar daar kan je veel leuke dingen kopen je hebt daar verschillende winkels. Wat ook bekend is vooral in Istanbul is neppe merken die veel verkocht wordt door mensen die op vakantie zijn gekomen. En natuurlijk veel kruid soorten die je daar kan kopen.
Als je meer van een zee uitzicht houdt kan je de kiz kulesi bezoeken dat is een gebouw die vroeger gebouwd is door een rijke man die zijn dochter wou beschermen van de dood ze zat daar opgesloten. Je kan ook vissen bij de zee je hebt daar vissers die dit werk dagelijks doen met hun boot of je kan een lange wandeling doen.

badhuizen

Je kan ook naar de Hamam als je even rust wilt nemen, meest bekende hamam is de cagaloglu die bestaat al jaren en word als meeste bezocht door de sfeer en omgeving die die heeft. Je hebt er heel veel waardoor je altijd wel een plek kunt vinden mannen en vrouwen zitten apart dat wordt aangegeven bij de deur dan weet je welke kant je op moet gaan.

Uitgaan

Mensen gaan naar Istanbul vooral voor de leuke plekken maar je kan ook uitgaan bij de stad Beyoglu waar meeste mensen komen omdat het groot is en je kan er veel dingen doen. Daar heb je verschillende discotheken waar ook beroemde mensen komen optreden. Zoals club Reina daar wordt het altijd het meeste druk. Maar je hebt ook clubs die niet altijd heel druk zijn als je dat fijner vindt, die kun je ook in beyoglu vinden.
Restaurants bevinden zich ook in die lange straat waar je alle Turkse gerechten kunt eten. Bij Istanbul 360 kan je feesten maar ook eten, maar je hebt ook rustige plekken waar je alleen kan eten bijvoorbeeld met je familie.
Meeste plekken is het wel handig om van tevoren te reserveren om zeker te weten dat er plek voor je vrij is.

Vervoer

Meest bekende vervoer in Istanbul is de Metro omdat die binnendoor gaat en langs alle plekken die je wilt bezoeken. De taxi is ook een vervoer die veel wordt gebruikt je kunt ze overal zien vaak stoppen ze in de straat en kan je al gelijk instappen zonder gebeld te hebben in Nederland is dat natuurlijk iets anders je moet eerst gebeld hebben en je kan niet zomaar een taxi vinden buiten het taxistation. Istanbul staat ook bekend met veel file.

Vergelijkbare artikelen

Gran Canaria

1 jaar geleden

ALLES OVER ENGELAND

1 jaar geleden