Indonesische vlag

De meesten van kennen de Indonesische vlag wel. Het is een combinatie van twee kleuren. De bovenste kleur is rood. De onderste kleur is wit. De vlag werd voor het eerst geïntroduceerd op de verklaring van de onafhankelijkheid van Indonesië. Dit was op 17 augustus 1945. Sindsdien is het ontwerp onveranderd gebleven. De vlag lijkt heel erg op die van Polen. Het is de ondersteboven. De vlag van Polen heeft de witte kleur op het bovenste deel van de vlag. Er zit een rode kleur onder.

Geschiedenis van de Indonesische vlag

Er zijn veel verschillende soorten Indonesische vlaggen. Om nog maar niet te spreken van de vele verhalen erachter. Het is bijvoorbeeld gerelateerd aan de vlag van Nederland. Indonesische nationalisten besloten het blauwe deel van de Nederlandse vlag uit elkaar te halen. De overgebleven kleuren waren rood en wit. Het beroemdste evenement was in Hotel Yamamoto. Indonesische nationalisten scheurden het blauwe deel van de vlag omdat het dictatorisme vertegenwoordigde. Het incident werd een van de meest beroemde oorlogen van de onafhankelijkheid. Het wit vertegenwoordigde de Indonesische zuiverheid terwijl het rood de moed symboliseerde.

Lokale inwoners noemen de vlag Sang Saka Merah-Putih. Sommigen noemen het ook de tweekleurige vlag of Sang Dwiwarna. De eerste Indonesische vlag werd genaaid door Fatmawati. Tegenwoordig is het goed bewaard door de overheid. Wat is de betekenis van de vlag? Zoals eerder vermeld, symboliseert de rode kleur de dapperheid of moed. De witte kleur staat voor zuiverheid. Er zijn echter nog andere interpretaties. Rode kleur staat voor fysiek leven, terwijl witte kleur het symbool is van spiritueel leven. Beiden vertegenwoordigen een mens. Wat een geweldige vlag van Indonesië!

Er is ook een traditionele betekenis van de Indonesische vlag. Rood staat voor de kleur van suker. Het is Indonesisch traditioneel suiker die gula aren wordt genoemd. De witte kleur staat voor rijst. De originele vlag van Indonesië werd verplaatst naar het Nationaal Monument. Het is te vinden in de Independence Room. Het Nationaal Monument is een beroemde toeristenplaats in Jakarta geworden. Dank aan de vlag. Er is ook de authentieke tekst van Independence Proclamation of Indonesia. Het wordt opgeslagen in dezelfde ruimte als de vlag.

De vlag tijdens de onafhankelijkheidsceremonie

De Indonesische vlag werd opgeheven tijdens de viering van de Dag van de Onafhankelijkheid. Mensen gingen het voor hun huis grootbrengen. Er waren ook veel spandoeken op straat en in gebouwen. Lokale mensen vierden het door enkele evenementen in de buurt te houden. Er waren ook tal van wedstrijden. Dit waren feestelijke activiteiten. Veel rood-witte vlaggen waren er in de buurt. Dit was de manier waarop mensen hun nationalisme uiten. De geest van de onafhankelijkheidsvechters bleef in de vlag.

Indonesische vlag vandaag

Een keer per jaar staat er een officiële vlag in het Nationale Paleis. Het staat ook op de tv. Het is de grootste eer voor de Republiek Indonesië en de vlag. De president leidt de ceremonie samen met zijn families, militair koper, ministers, vice-president, etc. Op elke school is er ook een ceremonie om de onafhankelijkheid te vieren. Ze hijsen de vlag om de Onafhankelijkheidsdag van Indonesië te herdenken. Als het gaat om de wedstrijden, zijn er veel opties zoals Panjat Pinang, Karung Race, Kerupuk Eating Race, etc.

Vergelijkbare artikelen

Veiligste deursloten

3 jaar geleden

Alles over Ierland

1 jaar geleden

Only registered users can comment.