Pokémon: Gonna Catch ‘Em All

Wat is Pokémon?

Pokémon is een animatieserie en een game waarbij de hoofdpersoon genaamd Ash Pokémons moet vangen. Pokémon is afgeleid van het woord Pocket Monster. Bij Pokémon is het de bedoeling dat Ash Pokémons vangt die hij onderweg tegenkomt. Zo’n Pokémon kan gevangen worden met behulp van een Poké Ball.  Eerst moet de Pokémon bevochten worden voordat het gevangen kan worden. Wanneer zo’n Pokémon door het vechten uitgeput raakt, heeft de trainer de grootste kans dat hij of zij ook deze Pokémon vangt. Een trainer is een terugkerend woord dat een bekende betekenis heeft in Pokémon. Een trainer vangt namelijk Pokémons. Nadat de Poké Ball drie keer circuleert, betekent dit automatisch dat de trainer de Pokémon heeft gevangen.

Waarom is Pokémon zo populair?

Pokémon is erg populair onder de kinderen. Televisiezenders zoals FOX Kids, Jetix en Disney XD zonden Pokémon uit. Als kind zijnde vond je het fantastisch om ’s ochtends Pokémon te kijken voordat je naar school ging. Ook bij volwassenen is Pokémon nog steeds erg populair. Deze volwassenen zijn opgegroeid gedurende de eerste en tweede generatie. (Later meer informatie over de generaties Pokémons). Niet alleen de animatieserie is populair, maar ook de games van Pokémon die door Game Freak ontwikkeld worden en door Nintendo worden uitgebracht. Ook Pokémonkaarten verzamelen was een enorme hype voor kinderen. Nog steeds ruilen kinderen Pokémonkaarten in de pauze.

Welke Pokémonspellen waren het bekendst?

De allereerste Pokémon gerelateerde game verscheen op de Nintendo Gameboy. Er kwamen vier verschillende versies op de markt, namelijk Pokémon Red, Blue, Yellow en Green. De versie Pokémon Green was exclusief verkrijgbaar in Japan.  Dit waren meteen ook de eerste generatie Pokémons. De eerste generatie Pokémon bevat 151 Pokémons. Waarschijnlijk is dit de meest geliefde generatie omdat de eerste generatie ook meteen het succesvolst was.

Waarom waren deze games zo populair?

Het is ontegenzeggelijk dat het niet leuk is wanneer je een Pokémon vangt met behulp van een handheld. Als eerste zijn Pokémons schattige wezens die iedereen in zijn of haar collectie wil hebben. Daarnaast gaf het een kick om tegen anderen te vechten of wanneer je een Gym versloeg, voelde dit als een overwinning. Dankzij de slimme marketing waarbij merchandise van Pokémon centraal stond, wisten steeds meer mensen wat Pokémon was.

Wat is een generatie in Pokémon?

Alle Pokémons worden allemaal toegevoegd in een bepaalde generatie. De tweede generatie komt bijvoorbeeld weer later uit met nieuwe Pokémons. Dit gaat ook weer verder bij de derde generatie. Zo’n generatie vernieuwt de Pokémons, waardoor Pokémon op den duur nooit verveelt. Een nieuwe generatie zorgt er namelijk voor dat oude spelers terugkeren en de nostalgische tijden van Pokémon opnieuw beleven.

Blijft Pokémon altijd zo succesvol of stopt dat succes ooit?

Tot nu toe blijft Pokémon een geliefd spel. Pas geleden is er een mobiele versie van Pokémon uitgebracht, genaamd Pokémon Go. Pokémon Go is een spel waarbij je Pokémons kunt vangen wanneer je loopt. Het is een goed idee om gamers naar buiten te krijgen zodat zij genoeg beweging krijgen. Wie wilt dit nou niet? Voldoende bewegen en gamen tegelijkertijd. Waarschijnlijk stopt het succes van Pokémon niet. Zolang Pokémon vernieuwend is en genoeg in de merchandise investeert, zal de toekomst van Pokémon positief zijn.

Pokemon kaarten kopen

Vergelijkbare artikelen

Computer problemen

6 jaar geleden 0

Wasmachine reinigen

10 maanden geleden

Screen Recorder

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.