Hip Hop

Hiphop is een soort cultuur / kunststijl die begon in de jaren 1970. Het begon in Jamaican-American, Afro-Amerikaanse en Latino-Amerikaanse stedelijke gebieden in enkele van de grotere steden van de Verenigde Staten. Hiphop gebruikt een stijl van zingen genaamd rappen. De zanger of groep zingt of zegt woorden met een ritme dat rijmt. De teksten van hiphopnummers gaan vaak over het leven van stedelijke mensen in de grote steden. Sommige hiphop songteksten gaan over gangs, geweld en illegale drugs. Hiphop-muziek maakt ook gebruik van muziekstijlen van popmuziek zoals disco en reggae. Rap en hiphopmuziek zijn succesvolle muziekgenres geworden.

Hip Hop cultuur

Hiphop als cultuur houdt zowel de muziek als een stijl van dressing in die “urban” -kleding wordt genoemd (baggy pants, Timberland lederen werkschoenen en oversized shirts); een dansstijl genaamd breakdancing of “B-boying”; en graffiti, een straatkunst waarin mensen afbeeldingen of woorden op muren schilderen. In de jaren 2000 zijn hiphopmuziek en hiphopcultuur erg populair in de Verenigde Staten en Canada. Hiphop-muzikanten gebruiken meestal bijnamen. Veel van de populaire hiphopmuzikanten uit de jaren 2000 gebruiken bijnamen, zoals Snoop Dogg, Jay-Z, Eminem, Lil ‘Wayne en 50-Cent. Deze rappers zijn bekend over heel de wereld.

Rappen

Rappen is een vorm van zingen. Het is een mix tussen zingen en praten. De woorden worden met ritme uitgesproken en in de tekst zijn rijmpjes. Afro-Amerikanen maakten rijmen gebaseerd op rap. De beat op de achtergrond is een eenvoudige lus die soms door de rapper zelf wordt gemaakt of soms van een voorbeeld-CD wordt gekopieerd. De eenvoudige loop voert gewoonlijk door het hele nummer heen, behalve het refrein. Het ontwikkelde zich in de stedelijke gebieden van etnische minderheid, als een Amerikaanse vorm van Jamaicaanse “roosteren” (zingen en rijmen met een microfoon).

Run DMC en The Sugarhill Gang waren vroege populaire hiphopgroepen in de jaren tachtig. Toen rappers gewelddadige taal en gebaren begonnen te gebruiken, werd de muziek toen geliefd bij gangsters. Dit soort muziek werd “gangsta rap” genoemd. Gangsta rap heeft vaak teksten die gaan over geweren, drugshandel en het leven als een misdadiger op straat. Dit genre begon ook in de jaren tachtig en wordt nog steeds geproduceerd.

Rappers

Enkele bekende vroege rappers zijn: Tupac Shakur, Snoop Dogg, The Notorious B.I.G., Eminem en Sean “P-Diddy” Combs. Tijdens de jaren 1990 was er een rivaliteit tussen de twee grote platenmaatschappijen “Death Row Records” en “Bad Boy Records”. De rappers Tupac Shakur en Notorious B.I.G. werden vermoord. Later stopten de twee platenlabels de rivaliteit. Omdat de meeste rappers die telden voor “Death Row Records” afkomstig waren van de westkust van de VS en de meeste rappers die telden voor “Bad Boy Records” afkomstig waren van de oostkust, werd deze rivaliteit “the West Coast – East” genoemd Coast beef “. Modernere rappers zijn Iggy Azalea 50-Cent, Eminem, Jay-Z, Nas en Kanye West. Rap wordt nu geproduceerd in bijna elke natie van de wereld. De snelste rapper volgens Guinness World Records is Ricky Brown uit de Verenigde Staten. Op 15 januari 2005 rapped hij 723 lettergrepen in 51.27 seconden van zijn nummer.

Vergelijkbare artikelen

Top films 2014

6 jaar geleden 0

Soorten muziek

6 jaar geleden 0

Theater

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.