Heerlijk nacho recept

Nacho’s zijn erg lekker en je hebt een heel scala aan verschillende soorten nacho’s. De nacho’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Maar mensen hebben verschillende recepten verzonnen bij nacho’s waar geen Mexicaanse invloeden in zitten. Er zijn nacho recepten als voorafje of nacho’s als nagerecht of nacho’s door het hoofdgerecht heen.

Een lekker nacho recept

Ik heb een heerlijk nacho recept uitgezocht. Het is erg simpel en vooral ook heel erg lekker. Je bent er wat tijd mee kwijt, maar het is 100% zeker de moeite waard. Het recept dat ik ga beschrijven heet muchos nacho’s dit is een recept. Ik beschrijf het voor 4 personen.

Ingrediënten

 • Twee grote zakken nacho chips. (het lekkerste is chili of kaas smaak)
 • 400 gram gehakt
 • 400 gram kipfilet
 • Een lekkere pittige smeltkaas bijvoorbeeld cheddar
 • Heerlijke zelfgemaakte guacemole of geckochte
 • Heerlijke salsa uit een potje of ook zelfgemaakte
 • Chilipoeder
 • Ketchup en tomatenpuree
 • Een goed flesje tabasco
 • Peper en zout
 • Lekker mexicaanse kruiden om het vlees heerlijk te kunnen marineren.
 • Een prachtige fles rode wijn (met het liefst een wat zachtere smaak, voor een echte smaak sensatie).
 • Een prachtige rode paprika lekker op smaak. Of een mooi mixje van mexicaanse groenten (Moet lekker zijn met Guacemole en het vlees met de mexicaanse kruiden.

Ben je een echte creatieveling in de keuken. Voeg dan ook nog je eigen leuke ideeen toe aan het gerecht.

Ben je lekker aan het koken en bezig met het bereiden van dit heerlijke gerecht? Pak dan een paar nachos en salsa en guagemole en geniet op een echt mexicaanse manier terwijl je een heerlijk mexicaans gerecht maakt. En pak een lekker fris wijntje erbij om alvast in de stemming te komen. Dit geweldig lekkere recept gaan klaar maken. Waar begin je en wat zijn de stappen naar een vrolijke familie genietend van je fantastishe kook gerecht.

 1. Het gehakt: Begin met het gehakt. Gooi het in de pan en laat het lekker bakken. Doe er wat zout bij en wat peper om het gehakt wat karakter te geven. Verder voeg je een deel van de mexicaanse kruiden toe. De rest hiervan komt bij de kip. Schenk wat tabasco in de pan met gehakt en voeg ook de chilipoeder toe.
 2. Nu pak je een blikje tomatenpuree en voeg je dit toe aan het gehakt. Ook voeg je een goede klodder ketchup toe en goede scheut wijn. Vervolgens laat je het lekker sudderen terwijl je de rest klaar maakt.
 3. Nu mag je de kip gaan bereiden. Snij de kipfilet lekker klein zodat je het gemakkelijker kan eten met de nacho’s. Kruidt de kip hetzelfde als het gehakt. Gooi de kip in een pannetje en laat de kip heerlijk bruin worden zodat het lekker gaar is. Doe vervolgens hier alleen de ketchup toe voegen.
 4. Nu verdeel je de groenten over de twee pannetjes. Zorg dat je de groenten niet te lang mee bakt dan blijft de groenten lekker knapperig.
 5. Nu stop je de nacho’s met een dikke laag in een ovenschaal. Als je wil kun je onder de nacho’s ook nog een tortilla leggen. Nu verspreid je de kip en het gehakt over de gehele nacho verzameling. Strooi vervolgens de kaar er overheen. Is de kaas gesmolten kun je lekker gaan eten en kun je lekker dippen in de salsa en cuagemole of creme fraiche vindt je dit ook lekker.

Vergelijkbare artikelen

Bleekselderij recept

8 maanden geleden

Pannenkoekenbeslag

7 jaar geleden 0

Rode bietensoep met gember

7 maanden geleden