Griekenland

Griekenland is een populaire bestemming bij toeristen, vooral door de populaire eiland Kreta, Zakynthos, Kos zijn populaire vakantiebestemmingen. Maar ook het vaste land is fraai met al zijn bezienswaardigheden. Ontdek in Griekenland de prachtige blauwe stranden, de leuke baaitjes, en de mooie kleurrijke steden.

Op vakantie in Griekenland

Waarom Griekenland zo populair is heeft natuurlijk ook een reden. Ten eerste het heerlijke weer wat in Griekenland altijd goed is, heerlijk warm rond de 30 graden, niet al te warm, lekker zonnetje, het basisrecept voor een vakantie. Griekenland heeft voor ieder wat wils, het heeft namelijk verschillende kanten. Zo is Griekenland geschikt voor een zonvakantie, fietsvakantie, zeilvakantie, rondreizen, gezinsvakantie, golfvakantie, cruises, wandelvakantie, culinaire vakantie, stedentrips en zo kan je eigenlijk nog wel even doorgaan. Ieder stukje in Griekenland heeft zo zijn eigen indentiteit. Zo kun je ook herkennen al ben je een aantal keer in Griekenland bent geweest, wel stukje Griekenland je op de foto ziet. Zo is een vakantie op Kreta heel anders als een vakantie naar Kos. De mensen, de natuur alles is anders.

Veel Griekenland bezoekers blijven terugkomen naar Griekenland. Vaak ontstaat er een band met de mensen die hier wonen, Griekse mensen staan namelijk bekend om hun hartelijkheid en gezelligheid. Als je in Griekenland bent kom je volledig tot rust, en is compleet genieten voor de meeste mensen. De vriendelijke mensen, het heerlijke eten, relaxen, en de zon. Wat wil een mens nog meer op vakantie?

Grieks eten

De Griekse keuken is enorm divers. Het toont duidelijk een verband met de mediterrane keuken. Vaak denken mensen dat de Griekse keuken minder verfijnd is als de Italiaanse keuken, maar dit kun je goed mis hebben. Zo zijn de Griekse keukens een van de gezondste keukens die er zijn! Er worden veel smaakvolle combinatie gemaakt door de pure ingrediënten. Als je denkt aan een Griekse keuken, dan denk je natuurlijk meteen aan een groot bord vol met vlees, het welbekende gyros. Al hoewel je gyros in niet veel restaurants zou tegenkomen. Dit wordt namelijk in Griekenland gezien als een soort “fastfood’’.

Maar Griekenland is vast en zeker gek op vlees, maar dan moet je meer denken aan de grote stukken lam. Dit wordt op de gril gelegd en opgepeuzeld, net als vis. Grieken zijn gek op kip, ze gooien gewoon een hele kip op de gril, en genieten maar!

Het traditionele Griekenland

Waar denk je aan als je aan Griekenland denkt? Juist, de witte-blauwe huisjes, mamma mia, de zon, het heerlijke eten, en de sirtaki. Maar Griekenland gaat veel verder als alleen deze elementen. Denk bijvoorbeeld aan de Orthodoxe kerk, wat in Griekenland erg centraal staat en bijzondere feestdagen kent.

Wat ook typisch Grieks is, is de gastvrijheid van de bevolking. De bevolking in Griekenland is enorm vriendelijk, gastvrij, en behulpzaam. Vaak zie je in Griekenland ook onafgemaakte huizen staan. Geld is niet belangrijk, als je behoefte hebt aan een huis dan begin je gewoon maar met bouwen. Dit gebeurt dan ook stapje voor stapje

Vergelijkbare artikelen

Zuid-Afrika

2 jaar geleden

Whitsunday Island

5 jaar geleden 0

Camping Gardameer

6 jaar geleden 0