Tol Zwitserland

Er is in veel landen verplicht om een tolvignet te hebben dat geld ook voor Zwitserland. De vignetten zijn gelden voor auto’s en motoren. Het is ook geldig voor een aanhanger maar die mag niet zwaarder wegen dan 3500 kg. Je kan de vignet kopen bij een tankstation en bij een postkantoor. De vignet zijn 14 maanden te gebruiken na die tijd moet je een nieuw vignet kopen. Als je in Zwitserland een vignet koopt word munt geld niet aangenomen en als je met brief geld betaald dan krijg je Zwitserse franken terug meet een heel ongunstig koers. Je kan het beste betalen met je creditcard want dan heb je er geen last van. Of je kan in Nederland alvast een vignet kopen. De prijs van een vignet is ongeveer rond de 40 euro. Er word ook nog is tol gevraagd voor de tunnel die heet Grote-Sint-Bernardtunnel.

Met de auto door Zwitserland
Als je dus in Zwitserland met de auto rijd op de snelweg moet je een vignet hebben maar in andere landen moet je om de zoveel kilometer tol betalen aan de tolweg. Je moet in Zwitserland de tol voor afbetalend dat bespaard u veel tijd. Want het is verplicht om met een vignet op uw voertuig te hebben.

Grens of vooraf
Je kunt een vignet bij de grens halen maar ook bij de ANWB vooraf of zelfs online. Als uw in de grote vakantie gaat is het beter om de vignet al in huis te hebben want dat bespaard u heel veel tijd zorg wel als je een vignet hebt alle papieren ook in order zijn. Als je al een vignet hebt kunt u een snelle rijstrook nemen in plaats dat u in een hele lange wacht rij staat.

Nieuw vignet
Zwitserland brengt elk jaar een nieuw vignet uit, die is anders want er staat een ander jaartal op en dan is de ander niet meer geldig. Ook heeft het vignet een ander kleur dan het jaar daarvoor zo kan je goed herkennen of je wel de goed hebt. Een vignet is geldig bijvoorbeeld van 1 december 2016 tot 31 januari 2018 dat is dus 14 maanden in totaal.

Regels
Je bent verplicht om op de Zwitserse wegen een vignet te hebben dit is geldig voor een auto, motor en ook voor een aanhanger zoals een caravan. Je moet het vignet wel op de juiste manier bevestigen bij een auto moet het aan de linker kant van het raam hij moet goed zichtbaar zijn. Bij een motor moet het vignet bevestigd worden op de tank of op het windscherm. Het is heel slim om je aan de regels te houden ander krijg je een boete en je moet ook nog is een nieuw vignet kopen.

Huurauto
Als je van plan bent om een auto te huren in Zwitserland in plaats van met je eigen vervoer te gaan dan hoeft er geen vignet aan geschaafd te worden want die zitten automatisch in de huur auto. Met dat vignet kan je overal komen in Zwitserland.

Vergelijkbare artikelen

Enzo Ferrari

2 jaar geleden 0

Suvs

2 jaar geleden