Gele bloemen

Gele bloemen staan voor energie, groei, kracht en etc. Ze bloemen meestal aan het begin van de lente en staan daar dan ook voor. Ze zorgen voor een vrolijke sfeer dat optimisme en vreugde moet uitstralen.

Paardenbloemen

De paardenbloem is een bedektzadige zaadplant die van oorsprong uit Europa, Afrika en Azië komt. Het komt door de mens dat het verspreid is over de rest van de wereld. De bloem heeft minimaal 250 micro-soorten onder zijn naam staan. De paardenbloem is als het ware samengesteld door allemaal kleine bloemetjes. Het bloemhoofdje lijkt op een bloem en in de plant zit een bruinige vloeistof dat eruit vloeit wanneer er druk op wordt uitgeoefend.

Zonnebloem

De zonnebloem, een bloem die van april tot half juni wordt gezaaid. Hij bloeit in juli t/m oktober. Een bloem die simpelweg uit een pit gekweekt kan worden in je tuin en beschikt over een lange levensduur. De bloem heeft zijn naam te danken aan het feit dat de bloem op zonnige dagen met de zon meedraait. Wanneer de nacht aanbreekt draait de bloem terug naar oostelijke stand en draait weer mee met de zon wanneer de die tevoorschijn komt. De bloem kan wel 1,5 tot 3,5 meter lang worden en is op z’n langst ooit 5 meter lang geweest. De bloem heeft een dikke en harige stengel en beschikt over hartvormige bladeren.

Tulpen

Afgezien van het feit dat tulpen oorspronkelijk uit centraal-Azië komen, is het toch wel symbolisch voor Nederland. Tulpen zijn er overigens in allerlei verschillende kleuren zoals rood en roze. Sommige zijn zelfs gestreept van kleur.
Gewoonlijk is het voor tulpenbollen dat ze worden geplant in oktober en november. Dat is vanwege het feit dat ze niet in een warm klimaat gekweekt kunnen worden. De knopen die tussen de bolrokken zitten groeien uit tot een nieuwe bol en de oude bol blijft als voedsel achter. Wanneer de tulp bloeit zijn in de maanden april t/m juni.
Tulpenbollen zijn erg gewild, ongeveer 75 procent van de productie ervan is bestemd voor binnen- en buitenland.

Tijgerbloem

Tijgerbloemen zijn kortlevende bloemen die en rode, paarse en gele kleur kunnen hebben. Echter is het niet te zien aan de bollen welke kleur de bloemen gaan worden. De bollen van de bloem zijn meestal erg langwerpig. Elke stengel van de bloem bezit 6 tot 8 knoppen die achtereenvolgend uit de bloem groeien zodat de duur van de groei van de bloem ongeveer 6 tot 8 weken bedraagt. De duur van de groei van deze bloem is niet erg lang, namelijk 1 dag en de meerder knopen op de stengel zorgen ervoor dat de bloem nog een tijd voortleeft. De gunstigste omstandigheden om de bloem te kweken is door dat te doen op een zonnige maar ietwat vochtige plek. De grond moet goed afwaterend zijn. Voor het mooiste resultaat plant je de tijgerbloemen in kleine groepen en niet afzonderlijk van elkaar. De tijgerbloem zou eventueel voor wat ziekten kunnen zorgen, namelijk de rode spinmijt en de bolletjes van de tijgerbloem zijn schimmelgevoelig.

Vergelijkbare artikelen

Lavendel planten

6 jaar geleden 0

Bermuda driehoek

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.