Enzo Ferrari

Wie is Enzo Ferrari ?

Hij is een Italiaanse autobouwer geboren op 18 februari 1898 in Modena stad in Italië.
Op zijn 16 jarige leeftijd wist hij niet wat hij wou worden hij dacht eerst om operazanger te worden maar dat is uit eindelijk niks geworden zijn interesses lagen bij het worden van een coureur en dat was natuurlijk een goeie keuze achteraf nu we zien hoe succesvol het merk Ferrari is.
Zijn ouders stelde hem voor om een afbeelding van een paard op een wagen te zetten omdat hij in de eerste wereldoorlog met een zwart paard vloog. In de eerste wereld oorlog heeft hij helaas zijn vader en broer Alfa Romeo kwijt geraakt. na deze gebeurtenis begon hij zelf te vechten in de oorlog en kwam veel dingen te weten over sport auto’s waardoor hij
In 1923 kwam deze logo uit en het was een groot succes sindsdien is dit een kernmerk van het merk Ferrari auto’s en het gele achtergrond van het kenmerk is afkomstig van een wapen uit Modena waar hij geboren is. zo groeide het merk Ferrari door, in 1932 stopte hij met het werk door de geboorte van zijn zoon, In 1956 werd zijn zoon ziek en overleed.
Het meeste succes volle auto in die tijd was de Alfa Romeo P3.
Na dat hij was gestopt moest ik 4 jaar wachten met Ferrari door juridische redenen
Enzo Ferrari bleef werken als de algemene directeur hij bleef betrokken bij alles zoals aannemen van coureurs.
Ferrari verkoopt op jaarbasis 9 duizend voertuigen meeste worden verkocht in noord Amerika verkocht. In Europa is de belangrijkste verkoopmarkt in Duitsland. De Ferrari fabriek staat in Maranello waar 1900 mensen werken 1550 mensen daarvan werken in de productie van het maken van Ferrari auto’s. Je hebt ook een Ferrari museum voor echte Ferrari liefhebbers daar kan je alles te weten komen en zien hoe ze gebouwd worden de oudste en de nieuwste Ferrari is daar te vinden je kan hellemaal terug in de tijd.
Ferrari heeft twee productie lijnen aan een kant modellen met v12 moter daarnaast heb je ook goedkope modellen met een v8 moter erin zo worden er onderscheid gemaakt bij Ferrari.

Hoe staat het nu ?

Ferrari is in onze tijd nog steeds een van de meest belangrijke auto merken die door veel mensen word geliefd en gewild. Prijzen kunnen wat prijzig zijn maar het is het hellemaal waard door zijn goede kwaliteit die geproduceerd word in de fabrieken. De jaarlijkse omzet ligt tegen de drie miljard euro aan wat natuurlijk een groot succes is.
De logo word zelfs op kleding gebruikt.

Vergelijkbare artikelen

Auto racen

2 jaar geleden

Iconische auto’s

2 jaar geleden

Exclusieve auto’s

2 jaar geleden

Only registered users can comment.