Buiten bloemen

Wat is nou beter als in de zomer in je tuin lekker een wijntje te drinken of een kop koffie. Een oosterse tuin, een landelijke tuin of een klassieke tuin. Er zijn talloze verschillende tuinen te bedenken. Maar deze buitenplanten maken van jouw tuin sowieso een feestje!

Hortensia

Deze populaire buitenbloem zien we maar al te vaak in de Nederlandse tuinen. En dat is meer dan terecht! Deze kleurrijke bloem maakt je tuin weer helemaal vrolijk. Roze, wit, paars of rood ze zijn allemaal beschikbaar. Zo zorgt de witte hortensia voor een elegante en rustige uitstraling in de tuin. Paars of roze hortensia’s zorgen weer voor een magisch effect. Voor een echte eyecatcher is de blauwe hortensia een top keuze. Het is erg eenvoudig om deze bloem te planten in de tuin. Een struik met hortensia’s is natuurlijk prachtig, maar je kan ze ook in een mooie vaas of pot zetten.

Lavendel

Een lavendel geeft een heerlijke geur, en het zorgt voor fleurige vlinders in je tuin. Zo geef je weer een levendige twist dankzij de lavendel in je tuin. Deze plant heeft een prachtige dieppaarse tuin. Er zijn verschillende vormen van de lavendel. Lavendel geeft alleen geur in het begin van het voorjaar tot het einde van de zomer. Zo kan je een paar lavendel bladeren in je toilet leggen, voor een heerlijke verfrissende geur.

Camelia

Als je echt van een kleurrijke bloemen houdt, is deze bloem helemaal voor jou geschikt. De camelia wordt ook wel de Japanse roos genoemd. De camelia is een sierlijke struik met uitbundige lange bloemen die vol met vrolijke kleuren zitten. De bloemen geven variatie met de kleuren lila, roze, rood en wit. Op een terras is de camelia ook prachtig in een vaas of bloem. Je geniet elke jaar van de camelia doordat de struik winterhard is.

Rozenstruik

De rozenstruik is echt wel de koningin onder de buiten bloemen. Dus als je voor de rozenstruik kiest, is dit een zeer goede keuze! De rozenstruik groeit het best onder de volle zon. Hoe meer zon hoe beter, zo groeit de plant het best en kan je meer en meer genieten van de kleur. Ook een leuk weetje is dat de verschillende rozen in de struik verschillende betekenissen hebben. Zo staat rood voor liefde en respect. Staat wit voor pure en echte liefde. Roze staat voor geluk en dankbaarheid. En staat als slot geel voor intieme vriendschap en verbintenis.

Kalmia

Wil je dat de mensen uit je straat opkijken van wat jij in je tuin hebt staan? Dan is de kalmia een hele goede keuze. De kalmia is een prachtige kleurrijke struik. Het heeft een volle bloei van rood/paarse bloemen. Zo kan je genieten van maar liefst 30 kleurrijke bloemen in je tuin! Hiervoor moet je althans wel geluk heeft. Je bent met de kalmia in ieder geval helemaal de blits!

Vergelijkbare artikelen

Stopcontact aansluiten

3 jaar geleden

Planten verzorgen

5 jaar geleden 0

Geluidsisolatie

6 jaar geleden 0