Auto’s door de tijd heen

Auto’s door de tijd heen.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een auto, soms zelfs twee, auto’s zie je overal en kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Een auto brengt gewoon een stukje gemak met zich mee, niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, altijd droog op je bestemming en heerlijk je eigen muziekje op. Auto’s komen in verschillende kleuren, maten, merken en soorten. Natuurlijk kunnen door te tijd de auto’s steeds beter worden gemaakt, met de nieuwste gadgets handige hulptools en nieuwe ideeën om ervoor te zorgen dat autorijden zo leuk, effectief en bovenal zo veilig mogelijk is.

Auto-innovaties

Het is natuurlijk niemand ontgaan dat er ook elektrische auto’s over de snelweg en door de straten rijden, het is niet zo dat ze in overvloed komen want niet iedereen staat hierop te wachten op een elektrische auto. Dit komt mede doordat de aanschafkosten best wel hoog zijn, de doorsnee automobilist heeft dat geld er niet voor over. Voordelen van een elektrische auto zijn dat deze auto’s geen co2 uitstoot en produceren geen stikstof, voor het milieu zijn elektrische auto’s dus een stuk vriendelijker. Ook zijn de kosten na de aanschaf goedkoper, elektrisch opladen is over het algemeen 50 procent goedkoper dan LPG, diesel en benzine. Er zit wel een nadeel aan elektrisch opladen en dat is tijd: elektrisch opladen duurt namelijk een stuk langer dan gewoon even snel de tank vullen met benzine. Ook is een nadeel dat elektrische auto’s minder hard kunnen rijden dan de ‘normale’ auto’s, de maximumsnelheid is een stuk lager; deze snelheid zit namelijk rond de 145 kilometer per uur. Dit is natuurlijk een prima snelheid in Nederland, niet te zacht en niet te hard.

Verwachting in de auto-industrie

Allang werd er gesproken over zelfrijdende auto’s, of zelfs vliegende auto’s, van de tweede optie is nog geen sprake. Ook de eerste optie is nog niet helemaal klaar om de werkelijkheid in te gaan. De verwachtingen waren dat er voor 2030 al wel zelfrijdende auto’s zouden zijn. De kans dat dat lukt is heel erg klein, wel is er sprake van testritten zonder dat een bestuurder de auto rijdt. In de verenigde staten rijden er wel al zelfrijdende auto’s. Ook een veelbesproken onderwerp is de head-up display. Dat zou bijvoorbeeld betekenen dat we niet meer alles op een dashboard in de auto zien, maar dat alles al op de ruit zelf wordt weer gegeven. Dit is een onderdeel van de intelligente auto, andere dingen waar je aan kan denken als we praten over een intelligente auto zijn: technieken die helpen bij het inparkeren, radartechnieken, slimme sensoren en camera’s.

Vergelijkbare artikelen

Tol Zwitserland

2 jaar geleden

Henry FORD

2 jaar geleden 0