Engeland

De hoofdstad van Engeland is London. De oppervlakte is 130.395 km². Vroeger werd Engeland pars pro toto genoemd maar na dertig jaar werd het veranderd. De bevolking wordt Engelsen genoemd.

De negen regio’s

 • South East England
  Inwoners : 8,793 miljoen
 • South West England
  Inwoners : 3,4 miljoen
 • East of England
  Inwoners : 5,847 miljoen
 • East Midlands
 • West Midlands
 • Greater London
 • North west England
  Inwoners : 8,539 miljoen
 • North East England
  Inwoners : 2,61 miljoen

Yorkshire and the humber
Inwoners : 5,338 miljoen

School in Engeland:

Onderwijs is verplicht van 5 tot 16 jaar oud

De cultuur:

In Engeland zijn verschillende culturen. Als allereerste de sportcultuur. Best veel sporten zijn bedacht door de Engelsen en worden tegenwoordig in verschillende landen gebruikt. Zoals Golf en Rugby dat zijn de bekendste sporten.

Het landschap:

Vroeger was een groot deel van Engeland bedekt met bossen. Nu is daar bijna niks meer van over. op een paar plekken na,zoals Sherwoord Forest en New Forest.

De vlag:

Het verhaal achter de vlag van Engeland is dat er een Sint-joriskruis in zit verwerkt. In de 12e eeuw doodde hij een draak. Het rode kruis werd toen die tijd gebruikt tijdens de kruistochten en is een van de symbolen.

Bezienwaardigheden:

Er zijn in Engeland een heleboel mooie plekken waar je kan komen maar ik zal de top 10 opnoemen
London. London is de meest bezochtte stad van Engeland. Je kan er namelijk ook van alles doen bijvoorbeeld een leuke theatershow kijken, of in de grote shoppings center gaan shoppen en natuurlijk de welbekende clubs opzoeken. Verder zijn er ook prachtige musea’s die u kunt bezoeken.

Kathedraal van Durham

In de stad Durham heeft de kathedraal een grote indruk op de meeste bezoekers. Rond de 12e eeuw werd het gebouwd.

Windsor Castle

In het westen van london ligt de stad Windsor. De Britshe koningshuis is hier te vinden. Je kan er ook een rondleiding boeken. En dan mogen ze een aantal delen van het kasteel laten zien.

Caste Howard

Het is een hele grote woning die aan het einde van de achttiende eeuw werd gebouwd. Hier mag je ook een aantal delen bezoeken.

Stonehenge

Dit is een erge interesante plek waar vroeger een gezondheidcentrum was gebouwd en het nu een begraafplaats is.

Bath

De naam zegt het al dit is een plek waar je vooral badhuizen kan bezoeken uit de historische eeuw. Maar je kan er ook festiviteiten of theaters bezoeken.

Hadrian’s Wall

De muren hiervan zijn geplaats in de Romeinste tijd. En op dat moment was de keizer Hadrianus hij gaf toen die tijd de opdracht dat de muur gemaakt moest worden.

Maritieme handelsstad Liverpool

Het mooiste deel ligt aan het water. Al sinds 2004 was de stad daarom al bekend en sindsdien stegen de aantal bezoekers.

Studley Royal Park

Hier zijn prachtige landschappen te ontdekken. In 1718 begon John Aislabie aan zijn tuinproject en na zijn dood in 1742 werd het tuinproject overgenomen door zijn zoon.

Krijtrotsen van Dover

Het beste is om dit stuk van het land met de boot de benaderen. En als je aan komt zie je meteen een wit getekende kustlijn. Deze zijn ontstaan door het meerdere malen inslaan van de golven.

Vergelijkbare artikelen

Parijs

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.