Kitten asiel

Een kitten uit een asiel adopteren, klinkt makkelijker dan gedaan. Je moet niet alleen heel erg zeker van je zaak zijn maar ook een bepaalde procedure afleggen.

Dierenasiel

Het dierenasiel kennen we allemaal, hier worden huisdieren opgevangen die geen onderdak meer hebben. Dieren die zijn verlaten of gevonden worden bijvoorbeeld door de dierenbescherming gebracht naar het dierenasiel. Het dierenasiel verzorgt het verlaten dier totdat het baasje het komt ophalen. Het dierenasiel verzorgd het diertje voor ongeveer 2 weken, als het diertje niet wordt opgehaald in die tijd dan hoort het officieel bij het asiel en kan het verkocht worden. In deze 2 weken wordt het dier in quarantaine gezet, voor het geval dat het dier besmet is met een ziekte.

Kittens

Het is belangrijk dat je weet hoe je voor kittens moet zorgen, ze lijken fragiel wanneer ze jong zijn maar dat is toch niet zo. De kitten mag in principe pas na 12 weken weggehaald worden bij de moederpoes. In deze tijd is de kitten al best wel zelfstandig. Na ongeveer 7 tot 10 dagen opent de kitten na de geboorte voor het eerst zijn ogen. Daarvoor zijn de ogen gesloten. Na 2 weken leert de kitten zelfstandig te zijn en leert de moeder dat ze grenzen hebben en die niet kunnen overschrijden. Dit is een belangrijke ontwikkeling hierdoor zullen er geen moeilijkheden komen in het gedrag wanneer de kitten ouder is.

Adoptie

Een kitten adopteren uit het dierenasiel brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Het is dan ook afgeraden om een kitten te adopteren bij twijfel. Een kat heeft veel aandacht, zeker als het nog een kitten is. Ook moet je financieel bereid zijn, je moet bepaalde attributen aanschaffen dat belangrijk is voor een kitten zoals: kattenbak, speeltjes, voederbakje etc.

Kitten Soorten

Er zijn vele soorten kattensoorten, maar welke zijn nou het schattigs en het populairst wanneer het nog kittens zijn. Hieronder zie je een lijstje met de meest populairste kittens van tegenwoordig.

De American Curl

De American Curl kat heeft deze naam te danken aan zijn oren die gekruld zijn. Het past prima in een huis en houdt van het gezelschap van mensen.

Javanees

Je zou denken dat de Javanees afkomstig is uit Java of op zijn minst het buurtland Indonesië, toch is dit niet het geval. De kattensoort komt uit het Oosten en daar is gebleken dat het traditie is om namen te geven aan katten die afgeleid zijn van Aziatische landen in het Zuidoosten.

Munchkin

De munchkin is een van schattigste kattensoorten die er zijn, omdat ze lijden aan dwerggroei blijven de katten klein en lijken het in principes gewoon op kittens. Het enige verschil is dat de romp wel normaal groot is maar het kleine poten heeft en qua gezicht op een kitten lijkt.

Singapura

De Singapura ziet eruit alsof het iets te verbergen heeft. Deze mysterieuze kat is afkomstig uit Singapore. Ondanks dat de kat er raadselachtig uitziet heeft het een schattig uitstraling door de grote ogen en kleine ronde kop.

Vergelijkbare artikelen

Roodbaars

5 jaar geleden 0

Duitse herder

2 jaar geleden

Only registered users can comment.