Dierentuin Blijdorp

Geschiedenis

Diergaarde Blijdorp is een dierentuin in Rotterdam, Nederland. Diergaarde Blijdorp is geopend in 1855. Volgens vele is de oprichter van het dierenpark Henri Martin. Diergaarde Blijdorp is overigens een van de oudste dierentuinen wat Nederland heeft ondergebracht.

Dieren

Diergaarde Blijdorp heeft een aantal verschillende soorten dieren. Een aantal van deze dieren zijn.

 1. Maleise Tapir
 2. Koningspinguin
 3. Gevlekte Hyena
 4. Indische Neushoorn
 5. Kleine panda
 6. Olifant
 7. Okapi
 8. Gier
 9. Leeuw
 10. Europese Wolf
 11. Europese Otter
 12. Ijsbeer
 13. Giraffe
 14. Europese Steur
 15. Gorilla

Locatie & Prijzen

Diergaarde Blijdorp ligt gelegen in Rotterdam. Wilt u via de hoofdingang naar binnen, dan gaat u naar Blijdorplaan 8 met postcode 3041 JG, Rotterdam. Wilt u via de rivierahal ingang naar binnen dan moet u naar Van Aerssenlaan 49 met postcode 3039 KE, Rotterdam. De prijzen t/m 31 Maart 2018 zijn als volgt.

Volwassenen

Aan de kassa €23,00

Online ticket €21,00

Kinderen van 3 t/m 12 jaar

Aan de kassa is de prijs €18,50

Een online ticket kopen kost €16,50

Kinderen van 0 t/m 2 jaar zijn gratis.

Als u met een groep van 20 personen bent dan krijgt u een groepskorting van €2. Dit houdt in dat je dan €2 minder betaald per persoon op de normale kassa-entreeprijs. Verder heeft u bij Diergaarde Blijdorp ook nog de mogelijkheid om een abonnement te nemen. Met een abonnement kunt u een jaar lang onbeperkt een bezoekje brengen aan Diergaarde Blijdorp. U heeft bij Diergaarde Blijdorp verschillende soorten abonnementen, zoals.

Volwassene Abonnement. Dit is een volwassene abonnement vanaf 13 jaar en kost €78,00 per jaar. Verder heeft u de mogelijkheid om een volwassen abonement met kinderen te nemen. Dit abonnement kost jaarlijks €144,00 en daarmee kunt u met een volwassene en maximaal 5 kinderen van 3 t/m 17 jaar op. Als laatste heeft u nog de mogelijkheid om een abonnement met twee volwassene en maximaal 5 kinderen te nemen voor €199,00 per jaar.

Bokito incident Blijdorp

Veel mensen kennen de Bokito van Diergaarde Blijdorp door het incident op 18 mei 2007, 150 jaar na de opening van de dierentuin. Dit was de dag dat de Bokito ontsnapte uit zijn verblijf. De Bokito was enorm woedend en richtte zijn woeden op een vrouw. De vrouw zocht oogcontact met de Bokito, waardoor de mensaap agressief wordt en zelfs kan gaan aanvallen. Uiteindelijk ziet de Bokito de vrouw en gaat dan het water in rond het eiland. Het water om het eiland is bedoeld om de dieren tegen te houden, zo dat ze niet kunnen ontsnappen. Uiteindelijk ontsnapte Bokito en ging op zoek naar de vrouw. Vervolgens vond Bokito de vrouw en greep hij de vrouw vast, beet de vrouw ongeveer 100 keer en ging vervolgens op de vrouw zitten. De gevolgen voor de vrouw waren zeer ernstig, ze had namelijk haar pols en arm gebroken, een hand van de vrouw is verbrijzeld en de borstkas is helemaal ingedeukt door de Bokito. Sinds het incident zijn er wanden geplaatst van 4,5/5 meter hoog bij de gorilla, waardoor het bijna onmogelijk is om te ontsnappen.

Vergelijkbare artikelen

Kitten asiel

6 jaar geleden 0

Wildlands

1 jaar geleden