Mechelse herder

De Mechelse herder een prachtige hond om mee om te gaan. Je kan deze hond eigenlijk een beetje vergelijken met de Duitse herder. De Mechelse herder lijkt erg veel op de Duitse herder zowel als karakter als uiterlijk. De Mechelse herder wordt ook wel de Belgische herder genoemd. De Mechelse herder in ontstaan in België en vanaf daar groot geworden net als de Duitse herder alleen is deze ontstaan in Duitsland en had deze iets meer potentie dan de Mechelse herder als het gaat om karakter en vaardigheden. De Mechelse herder komt aan zijn naam door een fokker die ermee begonnen is in Mechelen. Dus eigenlijk kan je zeggen dat hij zijn naam heeft gekregen door een fokker in de stad.

Uiterlijk

Zoals al werd gezegd lijkt het uiterlijk van de Mechelse herder een beetje op de Duitse herder. Ze dragen allebei dezelfde donkere kleur en allebei de donkere zwarte neus. De Mechelse herder wordt vaak vergeleken met de Duitser herder maar echter zijn er wat verschillen die men niet weten. De Mechelse herder heeft bijvoorbeeld veel kleinere botten dan de Duitse herder en hebben een veel minder sterkere romp. Ook staan de Mechelse herders wat hoger op hun poten in vergelijking met de Duitse herders. De Mechelse herder heeft verder een hele dunne kop en is niet echt zacht, hij is grof met zijn haren en zijn oren zijn ook erg stevig.

Karakter

De karakter van de Mechelse herder is eigenlijk nogal opvallend. De Mechelse herder kan je een beetje vergelijken met een wilde hond in het wild rond Afrika. Ze willen een eigen terrein wat voor hun is waar ze zichzelf kunnen settelen. Ze zijn erg spontaan als ze worden beloond en willen het liefst de hele dag buiten zijn. Deze honden zijn moeilijk te paren omdat het mannetje een aparte leefstijl heeft, hij kan vaak geen zin hebben of niet opgewonden raken van het vrouwtje omdat zijn interesses ergens anders liggen. De Mechelse herder heeft verder een actief lichaam en beschikt over een lang en betrouwbaar uithoudingsvermogen.

Doeleinden

De Mechelse herder kan voor veel verschillende doeleindes gebruikt worden. De herder is geschikt voor bijvoorbeeld hulphond, familiehond, gezinshond en politiehond. Hij is erg spontaan en staat voor elk doeleind open zolang je hem maar voldoende kan trainen en opleiden. De Mechelse herder heeft veel aandacht en draagt veel geduld met zich mee. In België wordt ook 50% van de tijd de Mechelse herder gebruikt in plaats van de Duitse herder omdat ze allebei goed getraind kunnen worden ervoor.

Conclusie

Om in het kort samen te vatten is de Mechelse herder dus eigenlijk een hele leuke spontane hond voor verschillende doeleinden. De Mechelse herder is erg populair in België en heeft de naam gekregen van de Belgische stad Mechelen. De Mechelse herder heeft een bruine vacht met sterke oren. In Nederland is de Mechelse herder ook populair geworden. De hond is sowieso in het algemeen steeds populairder geworden in Nederland. De Mechelse herder kan per keer zo’n 4 tot 8 puppy’s krijgen en zijn veel waard een puppy kan een waarde hebben van ongeveer 600 euro. Aldus Mechelse herder.

Vergelijkbare artikelen

Parasaur

6 jaar geleden 0

Sprinkhaan

5 jaar geleden 0